BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

BARÜ hazır: 2024-2028 hedefleri için paydaş görüşleri alındı

Yayın Tarihi : 30/03/2023
Bartın Üniversitesinin (BARÜ) tüm paydaşlarının görüşleri alınarak bölgesel kalkınma odaklı hedeflerinin belirlendiği “2024-2028 Stratejik Planı” hazırlık programı kapsamında bir toplantı gerçekleştirildi.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Kutlubey Yerleşkesinde gerçekleştirilen toplantıya kamu kurum ve kuruluşlarından yöneticiler, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. BARÜ’nün akademik ve idari insan kaynağı, öğrencileri ve mezunlarının da katıldığı toplantıda Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun tarafından 2017-2022 yıllarında yapılan çalışmalar aktarıldı.

“Nitelikli çalışmalar ile sürdürülebilir büyüme ortaya koyuyoruz”

Sunumun ilk bölümünde akademik yapılanmaya dair verileri paylaşan Rektör Uzun, öğrenci, mezun ile akademik ve idari insan kaynağı sayılarındaki iyileşmeden bahsetti. Rektör Uzun, BARÜ’nün başarılı çalışmalarıyla uluslararası görünürlüğünün arttığına vurgu yaparak “Üniversitemizin tüm bileşenleriyle gösterdiğimiz gayretler uluslararası sıralama kuruluşlarının göstergelerine de pozitif olarak yansıdı. Farklı alanlardaki göstergelere odaklanarak yükseköğretim kurumlarını derecelendiren URAP, Scimago, Webometrics ve Times Higher Education (THE) Impact Ranking gibi sıralamalarda önemli bir yükseliş kat ettik. Geleceğe olan yolculuğumuzu daha da anlamlı hale getiren bu başarılar görünürlüğümüzü ve dolayısıyla tercih edilirliğimizi de artırdı. Bugün Üniversitemiz ülkemizin 81 ilinden olduğu gibi 73 farklı ülkeden öğrencilere ev sahipliği yapan büyük bir aile oldu” dedi.

“Sadece bilgiyi aktaran değil aynı zamanda üreten bir üniversiteyiz”

2017 yılından bu yana geçen 6 yılda akademik üretkenliğin 5 kata varan bir oranda arttığının altını çizen Rektör Uzun, “Bilimsel üretkenliğimizi sayısal ve niteliksel olarak artırmaya devam ediyoruz. Aynı zamanda proje, patent, faydalı model ve tasarım konusunda da eşsiz bir gelişim gösteriyoruz. 2017 yılında 4 adet kurum dışı destekli projesi olan Üniversitemiz, 2022 yılında 131 projeyi hayata geçirdi. Projelerin 5 yıldaki bütçe değeri 16 bin liradan 15 milyon liraya yükseldi. Bu yıllar arasında aynı zamanda 13 çalışmamız patentlendi, 25 çalışmamız için ise tescil süreci devam ediyor. Bu noktadaki hedeflerimizi bugün elde edilen kazanımların yanı sıra Türkiye’nin en fazla öğrenci projesi üreten yükseköğretim kurumlarından biri olmayı başararak yarınlara taşıyoruz” diye konuştu.

“Üniversite olarak tüm gücümüzü öz potansiyelimize olan inancımızdan alıyoruz”

Rektör Uzun, bölgesel kalkınma odaklı stratejilerle ülkemizin kalkınmasına katkı sunmaya devam ettiklerini de aktararak şu ifadeleri kullandı:

“Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi’ kapsamında ‘Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları’ alanında önemli projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Filyos Vadisi özelinde bölgemizdeki gelişmelere odaklanıyor, toplumumuzun ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik bilgi, teknoloji ve hizmet üretiminde öncü çalışmalar yapmayı hedefliyoruz. Bölgemizdeki yenilikçilik ve girişimcilik ekosisteminin gelişiminde aktif rol almak önceliklerimiz arasında yer alıyor. Öğrenci merkezli eğitim anlayışıyla bilim, kültür, sanat ve spora evrensel düzeyde katkı sağlayacak nitelikli insan kaynağı yetiştirerek geleceğimize değer katmaya devam edeceğiz. Gücümüzü tüm paydaşlarımızla birlikte çıktığımız yolculuktan ve öz potansiyeline olan inancımızdan alıyoruz. Bu düşüncelerle bölgesel odaklı çalışma anlayışıyla ülkemizin kalkınmasına katkılar sunan tüm iç ve dış paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sürekli iyileştirme ve kalite ekseninde bizlere destek veren YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a ve YÖK üyelerimize şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca yarınlara olan yolculuğumuzda daha iyiye ulaşma noktasındaki teşvikleri için Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanımız Prof. Dr. Sayın Muhsin Kar ile kurul üyelerimize de teşekkürü bir borç bilirim.”


Toplantı, katılımcıların BARÜ’nün büyüme stratejisi kapsamında yaptıkları değerlendirmeler ile eğitim-öğretim, araştırma ve sosyal sorumluluk alanlarındaki önerilerinin alınmasının ardından son buldu.


SON Haberler

  • Rektör Uzun: Daha güçlü Türkiye yolunda paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz

  • BARÜ 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarında 1 gün 24 saatten fazla

  • BARÜ 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarını 15 bini aşkın kişi ziyaret etti

  • Rektör Uzun’a Özbekistan’da ‘Fahri Profesör’ ünvanı verildi

  • BARÜ ile Özbekistan arasında eğitimin her aşamasında köprüler kuruluyor

  • BARÜ öğrenci kulüplerinin 2 projesine ÜNİDES’ten destek

  • Bartın Üniversitesi (BARÜ) Sürdürülebilirlik Raporu - 2024 yayımlandı

  • Büyük Önder Atatürk, BARÜ’deki törenle anıldı

  • Rektör Uzun’dan 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü mesajı

  • BARÜ 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarında 9 proje ödüllendirildi