BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

BARÜ, “e-İnsan Programı”na katıldı

Yayın Tarihi : 18/10/2022
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ve beraberindekiler Cumhurbaşkanlığı Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen “e-İnsan Programı”na katıldılar. 

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından düzenlenen program Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” düsturuyla tüm çalışmalarının merkezine insanı yerleştirdiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkeye kazandırdıkları demokrasi ve kalkınma devrimlerinin arkasında hep “önce insan” anlayışı olduğunu dile getirdi.

İktisadi kalkınmanın bir ayağı fiziki altyapı ve hizmet unsurları ise diğer ayağının da yetişmiş insan kaynağı olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bu ikisi bir araya gelmeden kalkınma gerçekleşmez.  Dolayısıyla, Türkiye’nin kalkınmasını, sadece yollarda, köprülerde, barajlarda, tünellerde, binalarda aramak eksik bir yaklaşımdır. Asıl büyük kalkınma atılımını; eğitimiyle-öğretimiyle, sağlığıyla, sporuyla, sosyal destekleriyle ve diğer tüm unsurlarıyla insan kaynağımızı geliştirmede gösterdik” açıklamasında bulundu.

Türkiye dijitalleşme sürecinde 900’den fazla kurum, 6 bin 800’den fazla hizmetiyle, 61 milyon kullanıcı sayısına ulaşan e-Devlet kapısı uygulamasıyla dünyada ilk sıralara yerleştiğini de aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, iktisadi kalkınmanın bir ayağı fiziki altyapı ve hizmet unsurları ise diğer ayağının da yetişmiş insan kaynağı olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi bünyesinde gerçekleştirilen çalışmaların önemine değinen Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise “e-İnsan Programı” hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Rektör Uzun, “Bugünü daha etkin olarak değerlendirmek ve yönetmek ile geleceği yakalamak için dijitalleşme çalışmalarını sürekli gündemimizde tutmalıyız. Bu noktada bilginin öneminin daha da arttığı ve tüm süreçlere yoğun olarak girdiği günümüzde yapılan çalışmaları oldukça değerli buluyorum. Bartın Üniversitesi olarak bizler de ‘Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları’ ihtisaslaşma çalışmalarımızla dijitalleşen dünya şartlarının önemi üzerine kurulan bir dizi faaliyete odaklanarak geleceğimize değer katmayı hedefliyoruz. Her alanda yerli ve milli imkânları en üst seviyeye çıkartma konusunda kararlılığa katkı sunmak için durmadan çalışıyoruz. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin ‘Dijital Türkiye’ çalışmaları kapsamında kamu çalışmalarında kalitenin artırılması ile kaynaklarının etkin kullanılması amacıyla yerli ve milli olarak tasarladığı ‘Uzaktan Eğitim Kapısı’na geçen ilk yükseköğretim kurumu olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bu düşüncelerle geleceğe olan yürüyüşümüzde bizleri yüreklendiren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. Yarınlarımıza değer katacak girişimleri dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay ile birlikte emeğe geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 


Programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Çelik, Personel Daire Başkanı Turgay Delialioğlu, Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Umut Saraç, Öğr. Gör. Pelin Su Altan ve öğrenciler katıldı.


SON Haberler

  • Rektör Uzun, ÜNİDES projelerini başarıyla tamamlayan öğrencilerle buluştu

  • BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ mesajı

  • BARÜ kütüphaneleri 24 saat ilgi görüyor

  • BARÜ’nün enerji yönetimi çalışmaları uluslararası standartlarda sürdürülüyor

  • BARÜ Haber Bülteni 59. Sayı Yayımlandı

  • BARÜ, TÜBİTAK tarafından desteklenen 4 projesiyle geleceği hedefliyor

  • BARÜ’nün endemik türler ve sürdürülebilirlik çalışmalarına TÜBİTAK’tan destek

  • BARÜ’nün kalite yolculuğu ön lisans programlarıyla devam ediyor

  • BARÜ’nün projesiyle şehrin salep yetiştiriciliğine katkı verilecek

  • BARÜ’nün BİRUS projesi COP16 Riyad’da ilgiyle takip edildi