BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

BARÜ’den uzman ekip ve gönüllüler deprem bölgesindeki çalışmalara katılıyor

Yayın Tarihi : 10/02/2023

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde büyük yıkıma sebep olan depremin ardından arama kurtarma ve yardım koordinasyon çalışmalarına katılmak üzere Bartın Üniversitesinden (BARÜ) 43 kişilik ekip Gaziantep, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya ve Osmaniye de çalışmalara katılıyor.

“Asrın felaketi” olarak nitelendirilen merkez üssü Kahramanmaraş olan Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa, Adıyaman ve Hatay gibi illerde hissedilen depremlerin ardından arama kurtarma ve yardım faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor.

Ekipler arama kurtarma çalışmalarına katılıyor

Bu kapsamda bölgedeki çalışmalara destek olmak amacıyla Bartın Üniversitesinden (BARÜ) ekipler saha çalışmalarına katılıyor. Kahramanmaraş bölgesinde arama kurtarma çalışmalarında yer alan ekipler AFAD ve UMKE koordinasyonunda enkaz altında kalan vatandaşları sağlıklı bir şekilde çıkarmak için büyük gayret gösteriyor.

BARÜ’den bir öğretim üyesi ve iki mühendis ise hasar tespit çalışmalarına katılmaları için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bildirilerek gerekli görülmesi halinde depremden etkilenen bölgelere gönderilmesi için görevlendirildi. 

BARÜ’lüler depremden etkilenen illerde umut oluyor

Ayrıca BARÜ mezunları ve öğrencileri AFAD, KIZILAY ve sivil toplum kuruluşları bünyesinde yürüttükleri faaliyetlerle yaraları sarmayı çalışıyor. Depremden etkilenen vatandaşlara yardımcı olmak için mücadele veren ekipler aynı zamanda “BARÜ Destek Masası” ile kendilerine iletilen adreslere de ulaşıyor. Arama kurtarma çalışmaları başta olmak üzere her türlü ihtiyaca cevap vermeye çalışan BARÜ’lüler gönüllülük faaliyetlerinde umut olmaya devam ediyor. Ayrıca çalışmalara katılan gönüllüler deprem bölgesindeki öğrenci ve mezunların adreslerine de ulaşarak destek vermeye devam ediyor.







SON Haberler

  • BARÜ’lü öğrenciler ‘Sessiz Yürüyüş’ ile insan hakları ihlallerine tepki gösterdi

  • BARÜ, Erasmus programları ile uluslararasılaşma hamlelerine devam ediyor

  • BARÜ Asya’nın en iyileri arasında yerini aldı

  • BARÜ’de mühendislik programları için akreditasyon saha ziyaretleri tamamlandı

  • ÖSYM Başkanı Ersoy ve beraberindeki heyet, BARÜ’yü ziyaret etti

  • BARÜ, ‘Türkiye Patent Şampiyonları’ arasında yerini aldı

  • BARÜ’nün tüm yerleşkeleri ‘Sıfır Atık Belgesi’ almayı başardı

  • BARÜ, kalite süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile taçlandırdı

  • BARÜ’de yapay zekâ ile eğitimin geleceği konuşuldu

  • BARÜ, akreditasyon süreçlerinde kalitesini bir kez daha tescilledi