BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

BARÜ’deki konferansta girişimcilik, inovasyon ve KOSGEB destekleri konuşuldu

Yayın Tarihi : 28/05/2022
Bartın Üniversitesinde (BARÜ) gerçekleştirilen konferansta KOSGEB destekleri hakkında bilgiler verilerek, girişimcilerin ilham veren başarı öyküleri dinlendi.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) İktisadi Düşünce Kulübü ile KOSGEB iş birliğinde “Girişimcilik, İnovasyon ve KOSGEB Destekleri” adlı konferans gerçekleştirildi. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İl Hukuk İşleri Müdürü Haluk Nuri Ballı, Bartın’a her anlamda katkı sağlayan Üniversitemizden övgüyle bahsederek, düzenlenen etkinliğin önemine vurgu yaptı.

BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise konuşmasında girişimcilik, inovasyon ve dijitalleşme konusuna değindi. Günümüzdeki mesleklerin önümüzdeki 30 yıl içerisinde farklı bir hale bürüneceğinin öngörüldüğüne işaret eden Rektör Uzun, “Günümüzde insanlar geleceğin dünyasında neler olabileceğini düşünüyor ve bugünden görmeye çalışıyor. Ülkeler, bölgeler, şehirler hatta şirketler rekabet güçlerini arttırma konusunda doğru ve sürdürülebilir stratejiler geliştirme yönünde gayretler gösteriyor. Yenilikçi fikirlerin hayata geçirilmesi ayakta kalmanın en önemli koşullarından olduğu günümüzde çağı yakalamanın dışında ileriyi görmenin kazanıma dönüşeceğini bir zamandayız. Bu doğrultuda öğrencilerimize destekler veriyor ve gerekli zaman ile çabayı ortaya koymalarını, risk almalarını ve ülkemizin kalkınmasına destek olmalarını istiyoruz” dedi.

KOSGEB Başkan Yardımcısı Bilal Kendirci ise KOSGEB desteklerinden bahsederek KOBİ’lerin önemi ve neden desteklenmesi gerektiği konusuna değindi.

Türkiye’deki mevcut işletmelerin yüzde 99’undan fazlasının KOBİ olduğunu belirten Kendirci, ülkemizde gerçekleştirilen istihdamın yüzde 72’sini, katma değerin yüzde 42’sini, ihracatın da 36,4’ünü gerçekleştirildiğini söyledi.

Pandemi döneminde hiçbir hizmetlerinde aksama olmadığına dikkat çeken Kendirci, 2021 yılında 70 bin işletmeye ulaştıklarını kaydetti.

Açılış konuşmalarının ardından konuşan KOSGEB Bartın Müdürü Gökhan Akdağoğlu, KOSGEB hakkında bilgiler vererek Bartın’da yapılan çalışmaları aktardı.

Akdağoğlu, “KOSGEB, KOBİ'lere ve girişimcilere çeşitli destekler ve hizmetler sunan bir kamu kurumudur. KOSGEB 88 merkez müdürlüğü 107 KOSGEB temsilciliği, 17 Tekmer ile 81 ilde yapılanmış durumdadır.  KOSGEB olarak 15’ten fazla programda ülkemizin gelişimine katkı sunmak için destekler veriyoruz.  Bartın’da bugüne kadar yaklaşık 500 girişimci KOSGEB’den destek alarak işletmelerini kurdu. Bu işletmelere yaklaşık 15 milyon tutarında bir destek sağlandı” ifadelerini kullandı.


Konferansta, Girişimci Esmanur Yılmaz ve Ali Kütükbaş öğrencilerle başarı öykülerini ve girişimcilik deneyimlerini paylaştı.


SON Haberler

  • Azerbaycan Milletvekili Hamzayev’den Rektör Uzun’a ziyaret

  • BARÜ’de her 20 öğrenciden biri proje üretti

  • BARÜ’nün projesiyle plastikteki zararlı maddelere karşı yeni önlemler araştırılacak

  • BARÜ, ‘Geleceğin mimarları olacak çocukları’ yarınlara hazırlayacak

  • BARÜ’de farklı yönleriyle 18 Mart Çanakkale Zaferi konuşuldu

  • BARÜ’de “Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası” kutlandı

  • BARÜ ailesi iftar sofrasında buluştu

  • Rektör Uzun, şampiyon öğrencilerle bir araya geldi

  • BARÜ’de kuruluşunun 176. yılında Öğretmen Okulları anlatıldı

  • Bartın’da kuraklığa karşı yeşil çatı uygulamaları yapılacak