BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

BARÜ’de hedef: Daha iyiye ulaşmak

Yayın Tarihi : 16/10/2023
Bartın Üniversitesinde (BARÜ) “Kalite ve Sürekli İyileştirme” anlayışıyla düzenlenen 13 ayrı eğitim akademik ve idari insan kaynağının yoğun katılımıyla tamamlandı.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Kalite Koordinatörlüğü tarafından “2023 Yılı Kalite Kültürünü Geliştirmek” temasıyla düzenlenen eğitimlere 30 idari ve 15 akademik birimden 619 kişi katıldı. BARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Çelik başkanlığında gerçekleştirilen eğitimlerde Kalite Güvence Sistemleri ve Kurum İç Değerlendirme Raporu (KİDR) standartları anlatıldı. 5 gün boyunca devam eden program kapsamında kalite güvencesi kültürünün içselleştirilmesi ve yaygınlaştırılması, iç kalite güvencesi sistemlerinin desteklenmesi ve sürekli iyileşme kültürünün oluşturulması başlıklı konular altında bilgiler verildi. Soru ve cevapların alındığı programda kurum içi değerlendirme süreçleri ve program akreditasyonu hakkında öneriler de değerlendirildi.

Rektör Yardımcısı Çelik, kalite ve akreditasyon süreçlerinin geliştirilmesi amacıyla tüm paydaşların aktif katılımı ile gerçekleştirilen eğitim programının önemine dikkat çekerek kurumsallaşmış bir iç kalite güvencesi sistemi ve doğru stratejilerle daha iyiye ulaşmak için gayret gösterdiklerinin altını çizdi.

Kurumsal kalite kültürünün geliştirilmesi ve kurum içine yayılması amacıyla düzenlenen bu eğitimlerin önemine dikkat çeken BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise “Kalite süreçlerinin içselleştirilmesi, tabana yayılması ve bu durumun kültürel pratiğe dönüşmesi konusunda tüm bileşenlerimizle birlikte emek yoğun bir gayret içerisindeyiz. Bu düşüncelerle adım adım ilerlettiğimiz stratejilerimize değer katan gayretleri için Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sevim Çelik başta olmak üzere bu eğitim programında emeği geçenler ile katılım gösteren tüm bileşenlerimize teşekkür ediyorum. Kalite ekseninde sürdürdüğümüz yolculuğumuzdaki değerli teşvikleri için Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Sayın Ümit Kocabıçak ile kurul üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca her zaman yanımızda olarak bizlere destek veren YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar ile YÖK üyelerimize teşekkürü bir borç bilirim” ifadelerini kullandı.   

BARÜ Kalite Koordinatörlüğü tarafından kalite kültürünü geliştirmek hedefiyle 2023 yılında toplamda 17 eğitim düzenledi.


SON Haberler

  • BARÜ, kalite süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile taçlandırdı

  • BARÜ’de yapay zekâ ile eğitimin geleceği konuşuldu

  • BARÜ, akreditasyon süreçlerinde kalitesini bir kez daha tescilledi

  • Rektör Uzun, 23 Nisan’da koltuğunu çocuklara devretti

  • BARÜ’nün markalaşma sürecindeki temel unsurları TÜRK-PATENT tarafından tescillendi

  • Rektör Uzun, TRT EBA “Hedefe Doğru” programına konuk oldu

  • BARÜ’de tarihsel süreçleriyle ‘1915 Olayları’ anlatıldı

  • BARÜ’nün paydaşı olduğu projeyle tarihin dijital olarak aydınlatılması hedefleniyor

  • BARÜ ‘Psiko-Fest’ yüzlerce kişiyi bir araya getirdi

  • Rektör Uzun, Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği toplantısına katıldı