BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

BARÜ’de fidanlar depremde hayatını kaybedenler anısına dikildi

Yayın Tarihi : 21/03/2023
Bartın Üniversitesinde (BARÜ) “21 Mart Dünya Ormancılık Günü”nde ülkemizde meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenler için 5 bin 277 fidan dikildi.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Bartın Orman Fakültesi tarafından Kuzey Yarım Küre’de baharın başlangıcı olarak kabul edilen 21 Mart Dünya Ormancılık Gününde fidan dikim töreni düzenlendi. Kutlubey Yerleşkesinde gerçekleştirilen törende Kahramanmaraş merkezli 11 ilde yıkıma neden olan depremlerde yaşamını yitiren BARÜ mensupları ve vatandaşlarımızın anısına fidanlar toprakla buluşturuldu.

Yoğun ilginin olduğu etkinlikte dikilen fidanlara depremlerde vefat eden Bartın Orman Fakültesinden Öğr. Gör. Dr. Erol İmren’in eşi Melda İmren, öğrenciler Ela Halebi, Elmas Aysima Hacıbebekoğlu, Emre Koç, Eray Şimşek, Selma Kısa ve Sevra Nur Yolcu ile mezunlar İsmail Kuşçu, Mehmet Çıkar, Merve Küçükaslan, Okan Burak Ak ve Berrin Gündüz Demir’in isimlerinin olduğu künyeler asıldı. Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Bartın Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kaya’nın da anıldığı törende 5 bin 277 fidan dikildi.

Akağaç, ardıç, berberis, çınar, defne, dişbudak, fıstık çamı, ıhlamur, kayın, kestane, mimoza, palmiye ve sedir gibi türlerin dikildiği etkinliğe BARÜ’nün uluslararası öğrencileri de ilgi gösterdi.

Ülke olarak büyük bir felaket yaşadıklarını dile getiren BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremler hepimizi derinden etkiledi. Dayanışma içerisinde aşmaya çalıştığımız bugünlerde tek yürek olarak ne kadar büyük bir millet olduğumuzu tüm dünyaya gösteriyoruz. Bizler de bu süreçte bilimsel ve sosyal alandaki faaliyetlerimizle yaralarımızı sarmaya çalışıyor, depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızın hatıralarını yaşatmak istiyoruz. Bu vesileyle hayatını kaybeden tüm mensuplarımıza ve vatandaşlarımıza tekrar Allah’tan rahmet, yakınlarına ve ülkemize başsağlığı diliyorum” dedi.

Rektör Uzun, insanlığın karşı karşıya olduğu en büyük sorunlardan birinin “iklim değişikliği” olduğunu da kaydederek “Yarınlarımızı tehdit eden en önemli sorunlardan biri olan küresel iklim değişikliğiyle mücadele konusunda büyük gayret gösteriyoruz. Üniversitemizde bir yandan sürdürülebilir bir gelecek adına bilimsel çalışmalar yapılmaktayken diğer yandan ise yaşam kalitesi yüksek ve doğa dostu yerleşkeleri ile tüm topluma örnek olmaya devam ediyor.  Bu kapsamda, yeşilin her tonuyla toprağa hayat, öğrencilerimize nefes olacak çalışmalara katkıları için tüm bileşenlerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


SON Haberler

  • Rektör Uzun, 23 Nisan’da koltuğunu çocuklara devretti

  • BARÜ’nün markalaşma sürecindeki temel unsurları TÜRK-PATENT tarafından tescillendi

  • Rektör Uzun, TRT EBA “Hedefe Doğru” programına konuk oldu

  • BARÜ’de tarihsel süreçleriyle ‘1915 Olayları’ anlatıldı

  • BARÜ’nün paydaşı olduğu projeyle tarihin dijital olarak aydınlatılması hedefleniyor

  • BARÜ ‘Psiko-Fest’ yüzlerce kişiyi bir araya getirdi

  • Rektör Uzun, Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği toplantısına katıldı

  • BARÜ, Türkiye-Özbekistan bilim diplomasisi ağının geliştirilmesine katkı sunuyor

  • BARÜ’de tüm renkleriyle “Nevruz Bayramı” kutlandı

  • BARÜ, üniversite tercihi yapacak öğrencilere destek oluyor