BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

BARÜ’de ‘Eğiticilerin Eğitimi’ programı başarıyla tamamlandı

Yayın Tarihi : 06/10/2023

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) kalite ve akreditasyon süreçlerinin geliştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen ‘Eğiticilerin Eğitimi’ programı 5 günlük yoğun bir periyodun ardından sona erdi.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Kalite Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen ‘2023 Yılı Eğiticilerin Eğitimi Yol Haritası’ programı başarıyla tamamlandı. 5 gün boyunca devam eden program kapsamında “Öğretim Yöntem ve Teknikleri”, “Eğitim Teknolojileri”, “Sınıf Yönetimi ” ile “Ölçme ve Değerlendirme” başlıklı konular altında bilgiler verildi. Farklı oturumlarda yüz yüze ve çevrim içi yöntemlerle düzenlenen eğitimlerde kaliteyi merkeze alan bir stratejiyle daha iyiye ulaşma vurgusu yapıldı, sorular cevaplandı.

Önemli bilgilerin paylaşıldığı programın bu yıl da başarılı bir şekilde tamamlandığını aktaran BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun “Öğrencilerimizin alanında yetkin bireyler olarak mezun olmalarını sağlamak temel önceliğimiz. Bu doğrultuda akademik insan kaynağımızın etkili bir eğitici olabilmesi için gerekli olan bilgi ve beceriler, sürekli iyileştirme anlayışıyla teorik ve uygulamalı eğitimlerle pekiştirilmektedir” dedi.

Rektör Uzun, eğitim-öğretim yapısı, araştırma-geliştirme yetenekleri, kurumsal yönetim sistemi ve toplumsal fayda perspektifinde daha iyiye ulaşmak için gösterilen gayrete de dikkat çekerek “Kalite süreçlerinin içselleştirilmesi, tabana yayılması ve bu durumun kültürel pratiğe dönüşmesi konusunda tüm bileşenlerimizle birlikte emek yoğun bir gayret içerisindeyiz. Bu süreçte en önemli bileşenlerimiz arasında akademik insan kaynağımız yer alıyor ve eğitimlere gösterilen yoğun ilgi katılımcı kurum kültürü açısından büyük önem taşıyor. Bu düşüncelerle Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sevim Çelik başta olmak üzere kurum olarak ilerleyişimize ‘birlikte başarıyoruz’ anlayışıyla katkı sunan ve bu eğitim programında emeği geçenler ile katılım gösteren tüm bileşenlerimize teşekkür ediyorum. Kalite güvencesi kültürünün içselleştirilmesi ve yaygınlaştırılması noktasındaki teşvikleri için Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Sayın Ümit Kocabıçak ile kurul üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca eğitimde kaliteyi artırma amacıyla çıktığımız yolculukta bizlere desteklerini esirgemeyerek daima yanımızda olan YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar ile YÖK üyelerimize teşekkürü bir borç bilirim” ifadelerini kullandı.  


SON Haberler

  • BARÜ’nün tüm yerleşkeleri ‘Sıfır Atık Belgesi’ almayı başardı

  • BARÜ, kalite süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile taçlandırdı

  • BARÜ’de yapay zekâ ile eğitimin geleceği konuşuldu

  • BARÜ, akreditasyon süreçlerinde kalitesini bir kez daha tescilledi

  • Rektör Uzun, 23 Nisan’da koltuğunu çocuklara devretti

  • BARÜ’nün markalaşma sürecindeki temel unsurları TÜRK-PATENT tarafından tescillendi

  • Rektör Uzun, TRT EBA “Hedefe Doğru” programına konuk oldu

  • BARÜ’de tarihsel süreçleriyle ‘1915 Olayları’ anlatıldı

  • BARÜ’nün paydaşı olduğu projeyle tarihin dijital olarak aydınlatılması hedefleniyor

  • BARÜ ‘Psiko-Fest’ yüzlerce kişiyi bir araya getirdi