BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

BARÜ’de 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni gerçekleştirildi

Yayın Tarihi : 10/11/2023
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 85’inci yıl dönümünde Bartın Üniversitesinde (BARÜ) düzenlenen törende anıldı.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Kutlubey Yerleşkesinde yapımı yeni tamamlanan alanda gerçekleştirilen tören Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Çelik tarafından Atatürk Anıtı’na çelengin sunulmasıyla başladı.

Çelenk sunumunun ardından saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla katılımcılar Atatürk’ün manevi huzurunda 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Ardından okunan İstiklal Marşı ile birlikte bayraklar yarıya indirildi.

Törende konuşan Rektör Yardımcısı Çelik, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve istiklal mücadelesinin bütün kahramanlarını saygıyla anarak başladığı konuşmasında “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ülkemizin zor zamanlarında büyük bir kararlılık göstermiştir. Sahip olunan kısıtlı imkânlara rağmen İstiklal mücadelemize liderlik etmiş, bu destansı mücadeleyi zafere ulaştırmıştır. Milli iradeyi hâkim kılan, insan hak ve özgürlüklerini koruma altına alan, adaleti hakkıyla tesis eden Atatürk, ülkemizi bu idealler etrafında birleştirerek hedefler göstermiştir” dedi.

Çelik, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına iftiharla ulaştıklarını da kaydederek “Türkiye Yüzyılı’nda dünyada sesini ve sözünü gururla yükselten bir ülke olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi daha da güçlendirmek için gayret gösteriyoruz. Bilim ve teknoloji temelli kalkınma hedefinde yorulmadan ilerlemeye devam ediyoruz. Bugün O’nun ‘en büyük eserim’ dediği Türkiye Cumhuriyeti bizlere emanettir” diye konuştu.

Anma törenine Kutlubey dışından Ağdacı Yerleşkesinden de kaldırılan servis araçlarıyla gelenlerin de olduğu çok sayıda akademisyen, idari personel ve öğrenci katıldı.

BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise Cumhuriyet Meydanında il protokolü ve vatandaşların katılımıyla düzenlenen anma töreninde yer aldı.


SON Haberler

  • BARÜ, kalite süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile taçlandırdı

  • BARÜ’de yapay zekâ ile eğitimin geleceği konuşuldu

  • BARÜ, akreditasyon süreçlerinde kalitesini bir kez daha tescilledi

  • Rektör Uzun, 23 Nisan’da koltuğunu çocuklara devretti

  • BARÜ’nün markalaşma sürecindeki temel unsurları TÜRK-PATENT tarafından tescillendi

  • Rektör Uzun, TRT EBA “Hedefe Doğru” programına konuk oldu

  • BARÜ’de tarihsel süreçleriyle ‘1915 Olayları’ anlatıldı

  • BARÜ’nün paydaşı olduğu projeyle tarihin dijital olarak aydınlatılması hedefleniyor

  • BARÜ ‘Psiko-Fest’ yüzlerce kişiyi bir araya getirdi

  • Rektör Uzun, Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği toplantısına katıldı