BARÜ “Tanıtım ve Tercih Günleri” başlıyor

Yayın Tarihi : 23/07/2024
Bartın Üniversitesi (BARÜ) tarafından üniversite tercihi yapacak öğrencileri bilgilendirmek amacıyla düzenlenen “Tanıtım ve Tercih Günleri” 27 Temmuz-02 Ağustos tarihlerinde Kutlubey Yerleşkesinde yapılacak.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) her yıl olduğu gibi bu yıl da üniversite tercihi yapacak öğrencilerin ve ailelerinin yanında olacak. Üniversitelerin eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, sosyal olanakları, kültürel, sanatsal ve sportif imkânları hakkında bilgi vermek amacıyla Kutlubey Yerleşkesinde “Tanıtım ve Tercih Günleri” düzenlenecek. Kütüphane Fuaye alanında 27 Temmuz-02 Ağustos tarihlerinde yapılacak etkinlikte alanında uzman akademisyenler doğru tercih ve meslek tanıtımları konularında bilgiler verecek.

BARÜ bünyesinde yer alan 9 fakülte, bir yüksekokul, 3 meslek yüksekokulu ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsünde yer alan programların da tanıtılacağı tercih günlerinde; Kariyer Planlama, Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından kariyer planlaması konusunda tercih danışmanlığı yapılacak.

7 gün boyunca devam edecek etkinlikte aday öğrenciler ile ailelerinin soruları cevaplandırılırken 21. yüzyıl öğrenme becerilerinden geleceğin mesleklerine kadar birçok farklı alanda sunumlar gerçekleştirilecek.

Tanıtım ve Tercih Günleri kapsamında çevrim içi seminer de düzenlenecek. İletişim Koordinatörlüğünden Öğr. Gör. Burak Ceylan’ın moderatörlüğünde, Eğitim Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Bilge Sulak Akyüz “Tercihte Doğru Adım” ve Arş. Gör. Muhammed Enes Keskinkılıç ise “Geleceğin için Doğru Tercih” başlıklarında konuşmalar yaparak aday öğrencilere tercih edebilecekleri bölümler, iş imkânları ile üniversitedeki sosyal yaşam konularını anlatacak.

Haber: Ebru Adalı / Grafik: Reyhan Yaprak

BARÜ İletişim Koordinatörlüğü