BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’dan 29 Ekim mesajı

Yayın Tarihi : 28/10/2022
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına ulaşmanın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz” dedi.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, 29 Ekim 1923’ü çağ açıp kapatmaya mazhar olan bir milletin büyük fedakârlıklarla kazandığı milli mücadelesinin Cumhuriyet ile taçlandırıldığı gün olarak ifade ederek “Büyük bir gurur ve heyecanla 100’üncü yılına ulaştığımız Cumhuriyetimizi 2053 ve 2071 ufkuna taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Rektör Uzun, yayımladığı mesajına şu şekilde devam etti:

“Bir milletin varoluş mücadelesinin ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ düşüncesine dönüştüğü bu tarihi en iyi şekilde daha ileriye taşımak için her birimize ayrı ayrı sorumluluklar düşmektedir. Bu minvalde Cumhuriyetimiz her geçen gün güçlenmekte, bize bu ülkeyi emanet eden ecdadımıza yakışır şekilde tarihinden aldığı ilham ile geleceğe emin adımlarla ilerlemektedir. Bugün ülkemiz bilgiyi ürüne, Ar-Ge’yi ise katma değeri yüksek teknolojiye dönüştürerek 100’üncü yılına ulaşmış, 2053 ve 2071 vizyonlarına doğru yol almaktadır. Damarlarımızdaki asil kandan aldığımız güçle Cumhuriyetimiz ilelebet yaşayacak her geçen gün daha güçlü ve daha müreffeh yarınlara ulaşacaktır. Bu düşüncelerle Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99’uncu yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehitlerimiz ile ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.”


SON Haberler

  • BARÜ, kalite süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile taçlandırdı

  • BARÜ’de yapay zekâ ile eğitimin geleceği konuşuldu

  • BARÜ, akreditasyon süreçlerinde kalitesini bir kez daha tescilledi

  • Rektör Uzun, 23 Nisan’da koltuğunu çocuklara devretti

  • BARÜ’nün markalaşma sürecindeki temel unsurları TÜRK-PATENT tarafından tescillendi

  • Rektör Uzun, TRT EBA “Hedefe Doğru” programına konuk oldu

  • BARÜ’de tarihsel süreçleriyle ‘1915 Olayları’ anlatıldı

  • BARÜ’nün paydaşı olduğu projeyle tarihin dijital olarak aydınlatılması hedefleniyor

  • BARÜ ‘Psiko-Fest’ yüzlerce kişiyi bir araya getirdi

  • Rektör Uzun, Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği toplantısına katıldı