BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

BARÜ ile BEUN bilgiye erişimde güç birliği yaptı

Yayın Tarihi : 02/07/2024
Bartın Üniversitesi (BARÜ) ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) arasında bilgi kaynaklarından karşılıklı faydalanma hedefiyle ‘Kütüphane ve Bilgi Paylaşım Protokolü’ imzalandı.

Bölgesel kalkınma hedefiyle yapılan çalışmalarla ülkemizin kalkınmasına önemli katkı sunan Bartın Üniversitesi (BARÜ) ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) yeni bir iş birliği daha gerçekleştirdi. BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ile BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer tarafından ‘Kütüphane ve Bilgi Paylaşım Protokolü’ imzalandı. Böylece, binlerce basılı materyal ve milyonlarca elektronik yayına sahip her iki kuruma ait kütüphaneler üniversite bileşenleri tarafından karşılıklı olarak kullanıma açıldı.

BEUN Rektörlük Senato Salonunda gerçekleştirilen protokol imza töreniyle hayata geçen protokolle, akademik ve idari insan kaynağı ile öğrencilerin daha geniş bir bilgi ağına katılımının sağlanmasıyla araştırma ve üretme ekosistemine daha fazla dâhil olmaları hedefleniyor.

“Tıpkı gökyüzü gibi bilgi de herkesindir”

BARÜ Rektörü Uzun, bölge üniversitelerinin paydaşlarına daha geniş bir bilgi ağına erişim imkânı sunmasının, nitelikli eğitim ve bilgiye erişimin yaygınlaşmasında önemine değindi.

Rektör Uzun, “Bölge üniversiteleri olarak geliştirdiğimiz paydaşlıklar içerisinde çalışmalarımızı sürdürülebilir bir şekilde hayata geçirmek ve gelecek nesillere değer katmak için var gücümüzle çalışıyoruz. İmzaladığımız bu protokol ile de iki üniversite arasında bilgi köprüsü kuruyor, binlerce kaynağımızı araştırmacı ve okurlar ile buluşturmayı hedefliyoruz. Tıpkı gökyüzü gibi bilginin de herkesin olduğuna ve paylaştıkça değerleneceğine inanıyoruz. Bu düşüncelerle bölgemize katkı sunacak çalışmalarımızın devam etmesi hedefiyle, geliştirilebilecek iş ve güç birlikleri için Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın İsmail Hakkı Özölçer’e yakın ilgileri dolayısıyla teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“İki üniversite arasındaki iş birliği artarak devam edecek”

İmzalanan protokolün hayırlı olmasını dileyen BEUN Rektörü Özölçer ise “Bu protokol, üniversitelerimiz arasında bilgi ve kaynak paylaşımını artırarak, akademik çalışmaların daha verimli bir şekilde yürütülmesini sağlayacaktır. Öğrencilerimiz ve personelimiz, daha geniş bir bilgi ağına erişim imkânına sahip olacak ve yapacakları araştırmalarında basılı ve elektronik kaynaklardan en kapsamlı bir şekilde faydalanabilecekler. Bu iş birliğinin, akademik başarıyı ve araştırma kalitesini artıracağına inanıyor, bu tür iş birliklerinin üniversiteler arasında dayanışmayı her daim güçlendireceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.


Haber: Ebru Adalı

BARÜ İletişim Koordinatörlüğü

SON Haberler

  • BARÜ ile SGK İl Müdürlüğü arasında ‘Emekliler Yılı’ kapsamında protokol imzalandı

  • BARÜ, yerel seçimlerdeki gündem ilişkilerini büyük veri üzerinden değerlendirecek

  • BARÜ, “Batı Karadeniz Girişimcilik Çalışma Grubu” toplantısına katıldı

  • BARÜ ile BEUN bilgiye erişimde güç birliği yaptı

  • BARÜ’de akredite edilen program sayısı 19’a yükseldi

  • BARÜ’de TYÇ logosu alan 10 programa ‘Avrupa Vizesi’ çıktı

  • BARÜ’de geleneksel bayramlaşma töreni gerçekleştirildi

  • BARÜ, Bartın’ın kültürel mirası ve değerlerini Bulgaristan’da tanıttı

  • Rektör Uzun’dan Kurban Bayramı mesajı

  • BARÜ, Bartın’ın ulaşım süreçlerine ‘akıllı ve sürdürülebilir’ çözümler üretecek