BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

BARÜ “Engelsiz Erişim”de 49’uncu ödülünü aldı

Yayın Tarihi : 07/06/2024
Bartın Üniversitesi (BARÜ), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen “2024 Engelsiz Üniversiteler Ödülleri” töreninde aldığı 8 bayrak ve bir nişanla ödül sayısını 49’a yükseltti.

Yükseköğretim Kurulunda (YÖK) düzenlenen “2024 Engelsiz Üniversiteler Ödül Töreni” ile bu yıl yaptığı çalışmalarla ödüle layık görülen üniversiteler açıklandı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar tarafından 76 üniversiteye verilen ödüllerin açıklandığı törende; Bartın Üniversitesi (BARÜ) Mekânda Erişilebilirlik alanında 3 Turuncu Bayrak, Eğitimde Erişilebilirlik 2 Yeşil Bayrak ve Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlikte ise 3 Mavi Bayrak ödülü almayı başardı.

2024 yılında 8 bayrak ve bir nişan verildi

Mekânda Erişilebilirlik Kategorisinde BARÜ’de Bartın Orman Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi ve Yabancı Diller Yüksekokulu Turuncu Bayrak almayı başardı. Eğitimde Erişilebilirlik Kategorisinde Lisansüstü Eğitim Enstitüsü ve Yabancı Diller Yüksekokuluna Yeşil Bayrak verildi. Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik Kategorisinde ise Bartın Orman Fakültesi, Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ve Yabancı Diller Yüksekokulu Mavi Bayrak ödülü almaya hak kazandı. Ayrıca Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Programına görme engelliler için yapılan düzenlemeler sonucunda “Engelsiz Program Nişanı” verildi.

Başkan Özvar: “Yapılan çalışmalar bizleri mutlu ediyor”

Yükseköğretim sistemindeki öğrenci sayısının 7 milyonu aştığını, farklı engel düzeylerindeki öğrenci sayısının ise 58 bin civarında olduğunu aktaran YÖK Başkanı Özvar, “Bu sayı göz önüne alındığında Yükseköğretim Kurulu olarak bu alanda yürüttüğümüz çalışmaların ne kadar önemli olduğu daha iyi anlaşılacaktır” dedi.

Özvar, engelli öğrencilerin eğitim ve öğretimin yanında sosyal ve kültürel faaliyetlere de katılımına destek olmak üzere gerekli uyarlama, altyapı ve donanımların sağlanması ve üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasının teşvik edilmesi amacıyla Engelsiz Üniversite Ödülleri verdiklerini belirterek “Bu ödüller vesilesiyle engelli bireylerin yükseköğretime tam, etkin ve eşit katılımını sağlamak gayesiyle yükseköğretim kurumlarımız tarafından gerçekleştirilen çalışmalar da ayrıca bizleri mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

Rektör Uzun: “Kalıcı ve sürdürülebilir çözümlerle erişilebilirliği artırıyoruz”

BARÜ’de iş birliği içerisinde tüm iyileştirme ve düzenlemelerin erişilebilirlik bilinciyle ortaya konulduğunu kaydeden Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun ise “Eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal katkı süreçlerinde erişilebilirliği sağlama ve bu bilinci kurum kültürü haline getirme noktasında büyük mesafeler kat ettik. Tüm bileşenlerimizle iş birliği içerisinde bireysel farklılıkları gözeterek, ayrımcılık ve izolasyondan uzak kalıcı çözümler ürettik. Önümüzdeki dönemlerde de bu gayretlerimizi sürdürmeye ve erişilebilir örnek bir yükseköğretim kurumu olmaya devam edeceğiz. Bu düşüncelerle bizleri hep daha iyisi için teşvik eden YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’a ve YÖK üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Rektör Uzun, eğitime eşit ve tam katılımda emeği geçenlere teşekkür etti

Üniversitede oluşturulan hassasiyet ve bu yönde gösterilen çaba dolayısıyla emeği geçenlere teşekkür eden Rektör Uzun, “Üniversite olarak sağladığımız tüm hizmetlere erişimde fırsat eşitliği ve kapsayıcılığa yönelik çalışmalarımızla yarınlarımıza katkı sunmaya devam ediyoruz. Bu düşüncelerle engelsiz üniversite yolculuğumuzdaki gayretleri ile ilerleyişimize katkı sunan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sevim Çelik’e,  BAKKA desteğiyle Türkiye’nin alanındaki en kapsamlı tesislerinden birinin inşa edildiği ‘Engelsiz Yaşam Alanı Projesi’ni üniversitemize ve ülkemize kazandıran, engelsiz erişim konusundaki çabalarımıza yön veren yaklaşımlarıyla Prof. Dr. Sedat Yazıcı’ya teşekkür ediyorum. Yüksek farkındalıklarıyla sürece olan katkıları için Engelli Öğrenci Birimi koordinatörlüğümüz ile Yapı İşleri Daire Başkanlığımızı tebrik ediyorum. Ayrıca akademik ve idari birim yöneticilerimiz ile birlikte tüm bileşenlerimize de üniversitemizin gelişimi yönündeki destekleri için teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bu süreçte daha iyiye ulaşmaya ve gurur duyulacak başarılar almaya devam edeceğiz” diye konuştu.


Haber: Öğr. Gör. Dr. Mehmet Ceylan / Grafik: Esra Öztürk

BARÜ İletişim Koordinatörlüğü

 

SON Haberler

  • BARÜ, “Araştırma Kalitesinde” Dünyada İlk 500’de, Türkiye’de 2. sırada

  • BARÜ’ye “Yerel Kalkınmaya Katkı” ödülü verildi

  • BARÜ’de 100. yılında Bartın Gazetesi ele alındı

  • BARÜ, bilim ve teknoloji tutkunlarıyla TEKNOFEST Akdeniz’de buluştu

  • Türkiye’nin lider kurumları “BARÜ 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı”na yakın ilgi gösterdi

  • BARÜ’ye “TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülü” verildi

  • BARÜ’nün spor bilimlerine yönelik araştırmalarına TÜBİTAK’tan destek

  • BARÜ’den Dr. Çiğdem Yerli, “ODTÜ Yılın Tezi Ödülünü” aldı

  • BARÜ ön lisans programları akreditasyon sürecinde

  • BARÜ, değişim programlarıyla bilgi ve deneyimini paylaşıyor