BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

BARÜ, bölgenin tek eğitim merkezinde ilk yardım alanında eğiticileri yetiştiriyor

Yayın Tarihi : 10/09/2024
Bartın Üniversitesi (BARÜ) bölgede yetkilendirilen tek “İlk Yardım Eğitimi ve Eğitici Eğitim Merkezi”ndeki ilk eğitici eğitimlerini tamamladı.

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilen bölgenin ilk ve tek merkezi olan ‘İlk Yardım Eğitimi ve Eğitici Eğitim Merkezi’ kalite odaklı mesleki gelişim ve eğitim çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. BARÜ Sağlık Bilimleri Fakültesinin alanında uzman öğretim elemanlarının teorik ve uygulamalı eğitimler verdiği merkezde, katılımcıların ilk yardım eğitmenliği yapabilmeleri için gerekli yeterliliklere ulaşması amacıyla ‘İlk Yardım Eğitici Eğitimi’ verildi.

Yoğun bir programda 5 gün süren eğitimlerde ‘İlk Yardım Eğitici Eğitimi’nin ilk kursiyerleri, programı başarıyla tamamlayarak ‘İlk Yardım Eğitmeni’ olmaya hak kazandı.  Kursiyerlerin program boyunca, teorik eğitimlerin yanı sıra belirli senaryolar üzerinde uygulamalı olarak rol-play ve vaka çalışmaları da yapılarak yetkinliklerinin pekiştirilmesi üzerinde duruldu. Sağlık Bakanlığı tarafından tanınan “İlk Yardım Eğitmenliği” sertifikasını 5 yıl geçerlilik süresi ile alacak olan katılımcılar birçok kurum ve kuruluşta görev alabilecek.

Herkesin doğru ilk yardım uygulamalarını öğrenmesini önemsediklerini dile getiren BARÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevim Çelik, “Merkezimizde ilk yardıma her zaman hazırlıklı olunmasını ve ilk yardım eğitimi verecek eğitmenlerin en iyi şekilde yetiştirilmesini hedefliyoruz. Büyük bir titizlikle sürdürdüğümüz ilk yardım ve ilk yardım eğitici eğitimlerinin verilmesine yönelik çalışmalarımız devam edecek. Bu düşüncelerle destekleri dolayısıyla Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Orhan Uzun’a ve yakın ilgileri için İl Sağlık Müdürümüz Dr. Sayın Alpaslan Erol’a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.  

Programa Bartın ve çevre illerden kursiyerlerin yoğun ilgi gösterdiğini de söyleyen Prof. Dr. Çelik, öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimiz ile tüm bölge halkına yönelik olarak eğitim programlarının açılmaya devam edeceğini belirtti.

BARÜ’nün bölgeye değer katma hedefiyle gerçekleştirdiği çalışmalara bir yenisini daha başarıyla eklediğini vurgulayan Rektör Uzun ise “Sağlık Bakanlığı tarafından ilk yardım eğitimleri düzenlemeye yetkilendirilerek bölgede ilk ve tek olma özelliğini taşıyan merkezimizde nitelikli eğitimler düzenliyoruz. ‘İlk Yardım Hayat Kurtarır’ anlayışıyla çıktığımız bu yolculukta, eğitici eğitimlerimizin ulaştığı başarılarla gurur duyuyoruz. Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde donanımlı sağlıkçılar yetiştiren Üniversitemizin, ilk yardım alanında toplumun ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesine sunduğu katkı bizleri oldukça mutlu etmektedir. Bu vesileyle merkez bünyesinde verilen ilk yardım eğitici eğitmenliği programını başarıyla geçen tüm öğrencileri tebrik ediyorum. Ayrıca kurumsal ilerleyişimize sunduğu katkılar ve gayretleri için Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Sayın Sevim Çelik’e, yakın ilgileri için İl Sağlık Müdürümüz Dr. Sayın Alpaslan Erol’a ve eğitimlerde emeği geçen tüm bileşenlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Haber: Ebru Adalı

BARÜ İletişim Koordinatörlüğü

SON Haberler

  • BARÜ’de Dr. Şeyma Çağlar Özhan, “TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülü” aldı

  • BARÜ’den 14 akademisyen “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde

  • BARÜ’ye enerji verimliliğinde “Üstün Başarı Belgesi” verildi

  • Rektör Uzun’dan, Gazi Üniversitesi Rektörü Ünal’a hayırlı olsun ziyareti

  • Rektör Uzun, Aksaray Üniversitesi Rektörü Arıbaş’ı ziyaret etti

  • BARÜ’lüler hayallerini gökyüzüne ateşledi

  • BARÜ, bölgenin tek eğitim merkezinde ilk yardım alanında eğiticileri yetiştiriyor

  • BARÜ, 16 üniversiteden öğrencilere iklim değişikliği eğitimleri veriyor

  • BARÜ’nün yeni nesil atık su filtreleme sistemi projesine British Council’den destek

  • BARÜ, kendi enerjisini üretmeye hazırlanıyor