BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

BARÜ, “Batı Karadeniz Girişimcilik Çalışma Grubu” toplantısına katıldı

Yayın Tarihi : 02/07/2024
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ve beraberindeki heyet girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen “Batı Karadeniz Girişimcilik Çalışma Grubu” toplantısına katıldı.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından yürütülen ‘Mesleki Gelişim Sonuç Odaklı Programı’ (MESLEK SOP) kapsamında bölge potansiyelleri belirlenerek nitelikli istihdam talebinin tespit edilmesi, mesleki eğitimler aracılığıyla girişimciliğin geliştirilmesi hedefiyle oluşturulan “Batı Karadeniz Girişimcilik Çalışma Grubu” toplantısına katıldı. BARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran ile Proje Teknoloji Ofisi Genel Koordinatörü (PTO) Doç. Dr. Ümit Tayfun’un da yer aldığı toplantı, BAKKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altınsu başkanlığında gerçekleştirildi.

BAKKA binasından düzenlenen toplantıda; 2024-2026 yılları arasında bölgedeki girişimcilik ekosistemini destekleyecek çalışmalar ile bu çalışmaların koordinasyonu hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. ‘Mesleki Gelişim Sonuç Odaklı Programı’nın (MESLEK SOP) amaçları doğrultusunda bölge dinamiklerine uygun istihdam sağlayıcı projelerin artırılması, dijital teknolojiler alanında eğitim ve girişimcilik kapasitesinin sürdürülebilir hale getirilmesi konuları da gündeme alınarak değerlendirildi. Toplantıda ayrıca Arya Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Kurucusu Ahu Büyükkuşoğlu Serter, girişimcilik ekosistemi, yatırım fonları ve kadın girişimcilik üzerine bir sunum gerçekleştirdi.

Bölgesel gelişim için girişimcilik faaliyetlerinin ve nitelikli istihdamın önemine değinen Rektör Uzun, “Üniversite olarak bulunduğumuz yerden başlayarak bölgemizin ekonomik, bilimsel ve sosyal alanda gelişimine katkı sunacak her türlü çalışmayı destekliyoruz. Bölgesel dinamikleri dikkate alarak girişimcilik kültürünün sürdürülebilir hale getirilmesi için çalışıyoruz. Kamu-üniversite-sanayi iş birlikleri ile özellikle kadın ve genç istihdam oranını artıracak projeleri teşvik ediyoruz. Bu kapsamda BAKKA tarafından hayata geçirilen Mesleki Gelişim Sonuç Odaklı Programının da girişimcilik ekosistemine katkı sunacağına inanıyorum. Bu düşüncelerle bölgemizin kalkınması için yürüttükleri özverili çalışmalar ve yakın ilgileri dolayısıyla BAKKA Genel Sekreterimiz Dr. Sayın Lutfi Altınsu ile tüm bileşenlerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca bölgesel kalkınma ve misyon farklılaşması başta olmak üzere stratejik bir vizyonla bizleri daha iyiye ulaşma konusundaki destekleri için YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a ve YÖK üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Toplantıya ayrıca Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, BEUN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir, Çaycuma TSO Başkanı Zekai Kamitoğlu, KOSGEB Zonguldak İl Müdürü Güven Aktaş, Zonguldak Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Ferdi Kesikoğlu ve Karabük Teknokent Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Samet Nohutçu da katıldı.


Haber: Fatmanur Eriklioğlu

BARÜ İletişim Koordinatörlüğü

SON Haberler

  • BARÜ ile SGK İl Müdürlüğü arasında ‘Emekliler Yılı’ kapsamında protokol imzalandı

  • BARÜ, yerel seçimlerdeki gündem ilişkilerini büyük veri üzerinden değerlendirecek

  • BARÜ, “Batı Karadeniz Girişimcilik Çalışma Grubu” toplantısına katıldı

  • BARÜ ile BEUN bilgiye erişimde güç birliği yaptı

  • BARÜ’de akredite edilen program sayısı 19’a yükseldi

  • BARÜ’de TYÇ logosu alan 10 programa ‘Avrupa Vizesi’ çıktı

  • BARÜ’de geleneksel bayramlaşma töreni gerçekleştirildi

  • BARÜ, Bartın’ın kültürel mirası ve değerlerini Bulgaristan’da tanıttı

  • Rektör Uzun’dan Kurban Bayramı mesajı

  • BARÜ, Bartın’ın ulaşım süreçlerine ‘akıllı ve sürdürülebilir’ çözümler üretecek