BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

BARÜ 15’inci yılında dünyanın en iyileri arasında yer aldı

Yayın Tarihi : 27/09/2023
Bartın Üniversitesi (BARÜ) kuruluşunun 15. yılında Times Higher Education (THE) 2024 Dünya Üniversite Sıralamasında ‘Araştırma Kalitesi’ kategorisinde 563. sırada yer alırken, genel sıralamada 1001-1200 bandına girmeyi başardı ve Türkiye’nin en iyi 12. üniversitesi oldu.

Dünyanın en bilinen yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarından biri olan Times Higher Education (THE), uluslararası alanda belirli bir standardı yakalayan 1.904 üniversitenin verileriyle ortaya konulan “Dünya Üniversite Sıralaması 2024”ü (World University Rankings 2024) açıkladı. Üniversitelerin akademik olarak 5 farklı temel ölçüte göre değerlendirildiği sıralamada Bartın Üniversitesi (BARÜ) dünyanın en başarılı yükseköğretim kurumları arasında yer aldı.

BARÜ, Türkiye’de 12. sırada, dünyada 1001-1200 bandında yer aldı

BARÜ, her yıl değerlendirilen üniversite sayısındaki artışa rağmen 1001-1200 bandında sıralamaya girerek büyük bir başarı gösterdi. ‘Araştırma Kalitesi’ kategorisinde dünyanın en iyi ilk 1000 üniversitesi arasında 563. sıraya yerleşen BARÜ, ilk defa girdiği sıralamada benzeri görülmemiş bir performans gösterdi. BARÜ, ‘Araştırma Kalitesi’ kategorisinde Türkiye'de ise 2. oldu. 

Geride bırakılan 5 yılın performansına bakılarak kurumların eğitim-öğretim, araştırma ortamı, araştırma kalitesi, sanayi ve uluslararası görünüm kategorilerinden elde edilen verilerle yapılan değerlendirmelerde BARÜ, Türkiye’den sıralamaya girebilen 75 yükseköğretim kurumu arasında ise 12. sırada yer aldı.

“Emek-yoğun bir gayretle gurur duyulacak gelişim gösteriyoruz”

Üniversite olarak elde edilen başarıların uluslararası derecelendirme kuruluşlarının göstergelerine yansıyor olmasından duyduğu mutluluğu dile getiren BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Bilimsel çalışmalarımız, nitelikli yayın ve teknolojik etki değeri yüksek araştırmalarımızla ortaya koyduğumuz yenilikçi bilgiyi insanlığın hizmetine sunuyoruz. Emek-yoğun bir gayretle çalışıyor, uluslararası alandaki başarılarımız ve yaptığımız iş birliktelikleriyle yarınlara olan yolculuğumuzu sürdürüyoruz. İnanıyorum ki geçtiğimiz 5 yıl dikkate alınarak girdiğimiz bu sıralamadaki yerimiz önümüzdeki yıllarda çok daha üst sıralara çıkacaktır.  Bu sürece katkı sunan öğrencilerimiz, mezunlarımız, akademik ve idari insan kaynağımızın aralarında olduğu BARÜ ailesiyle birlikte tüm bileşenlerimizi tebrik ediyor, önümüzdeki dönemlerde başarılarımızın katlanarak artacağına yürekten inanıyorum” dedi.

“Kazanımlarımızı ‘Üreten Üniversite’ misyonuyla geleceğe taşıyoruz”

Rektör Uzun, sürdürülebilir bir iyileştirme ile hedeflerine kararlılıkla yürüdüklerini ifade ederek “Bartın Üniversitesi ailesinin tüm bileşenleri geleceğe kararlı adımlarla yürümektedir. Bu süreçte bilgiyi sadece aktaran değil üreten de bir yükseköğretim kurumu olmayı başardık. Şimdiki hedefimiz bu gelişimimizin üstüne koyarak geleceğe aktarmak. Bu düşüncelerle her zaman yanımızda olarak yarınlara yürüyüşümüzde bizleri daima motive eden Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç’a şükranlarımı sunuyorum. Sürdürülebilir bir gelişim hedefiyle gayret gösterdiğimiz kalite eksenli yolculuğumuzda bizlere olan destekleri için YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a ve YÖK üyelerimize teşekkürü bir borç bilirim. Ayrıca şehirle bir ve bütün kurumlar olmamızdaki mevcut ekosistemin oluşturulmasındaki katkıları için Bartın Valimiz Dr. Sayın Nurtaç Arslan’a da teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

THE Dünya Üniversite Sıralaması 2024

Times Higher Education (THE) Dünya Üniversite Sıralaması, araştırma odaklı üniversiteleri tüm temel misyonları (eğitim öğretim, araştırma ortamı, araştırma kalitesi, sanayi ve uluslararası görünüm) açısından değerlendiren bir performans göstergesidir. Üniversitelerin son 5 yıldaki performansları üzerinden değerlendirme yapan kuruluş; öğrenciler, akademisyenler, üniversite yönetimleri, iş dünyası ve hükümetler tarafından itibar edilen en kapsamlı analizlerden birini gerçekleştirmektedir.


SON Haberler

  • BARÜ, kalite süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile taçlandırdı

  • BARÜ’de yapay zekâ ile eğitimin geleceği konuşuldu

  • BARÜ, akreditasyon süreçlerinde kalitesini bir kez daha tescilledi

  • Rektör Uzun, 23 Nisan’da koltuğunu çocuklara devretti

  • BARÜ’nün markalaşma sürecindeki temel unsurları TÜRK-PATENT tarafından tescillendi

  • Rektör Uzun, TRT EBA “Hedefe Doğru” programına konuk oldu

  • BARÜ’de tarihsel süreçleriyle ‘1915 Olayları’ anlatıldı

  • BARÜ’nün paydaşı olduğu projeyle tarihin dijital olarak aydınlatılması hedefleniyor

  • BARÜ ‘Psiko-Fest’ yüzlerce kişiyi bir araya getirdi

  • Rektör Uzun, Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği toplantısına katıldı