Bartin Üniversitesinin Milli Gururu

Yayın Tarihi : 24/11/2015

Bartin Üniversitesi Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) ögrencileriyle elde ettigi basarilarin ardindan akademik kadrosuyla da kendinden bahsettiriyor. BESYO Antrenörlük Egitimi Bölümü Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serdar Uslu, Türkiye Voleybol Erkek A milli Takimi yardimci antrenörlügüne getirildi. Italyan antrenör Emanuele Zanini ile birlikte çalisan Uslu, milli takimdan elde edecegi tecrübeleri ögrencilerine aktaracak olmanin mutlulugunu yasadigini dile getirdi. Uslu, yüksekokullarinda alaninda uzman hocalarla kaliteli egitim verdiklerini de kaydederek, “Bartin Üniversitesinde spor alaninda birçok uzman akademisyen var. Bunlar teorik olarak donanimli olmalarinin yaninda, pratik anlamda da hep sahadalar. Bu noktada ögrencilerimizin çok sansli oldugunu düsünüyorum. Çünkü Voleybol Erkekler A Milli Takimda edindigim tecrübeleri sicagi sicagina onlara aktarabilecegim. Ögrencilerimizi hedefledikleri noktalara tasima noktasinda tüm hocalarimizla verdigimiz egitim, spor hayatlarinda iyi bir referans olacagina inaniyorum.” dedi.

BESYO Müdürü Yrd. Doç Dr. Murat Kul ise gerek ögrenciler gerekse akademik personelin basarilariyla Bartin Üniversitesinin ismini ulusal ve uluslararasi düzeyde duyurmaya basladiklarinin altini çizerek, “Genç, dinamik ve alaninda uzman akademik kadromuzla iyi bir egitim vermenin çabasi içindeyiz. Bunun yaninda spor müsabakalarinda üniversitemizin ve sehrimizin adini duyurma gayretindeyiz. Üç ögrencimiz geçtigimiz günlerde Dünya Üniversitelerarasi Spor Oyunlarinda elde ettikleri basarilarla bizi gururlandirdi. Birçok hocamiz da farkli branslardaki federasyonlarca üst düzey göreve getirildi. Akademik kadromuzun bu basarilari yüksekokulumuzu milli sporcularin tercihi durumuna getirdi. Bu yil itibariyle 150’den fazla milli sporcumuz üniversitemizin ögrencisi olmustur. Amacimiz her yil üzerine katarak ilerlemektir. Bu noktada bize desteklerini esirgemeyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan’a da tesekkür ediyoruz.” diye konustu.