BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartin Üniversitesinden Evlilik ve Aile Danismanligi Sertifikasi

Yayın Tarihi : 28/06/2013

Bartin Üniversitesi Egitim Fakültesi tarafindan düzenlenen “Evlilik ve Aile Danismanligi Sertifika Programi”nda basarili olanlara sertifikalari verildi. Törenin basinda, Bartin Devlet Hastanesi Hizmet Içi Egitim Biriminden Mualla Alaçam, sertifika programinin içerigi hakkinda bilgi verdi.   Açilis konusmasini yapan Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Firdevs Günes; “ Bu sertifikayi alanlar, aile ve kisilerin bireysel gelisimlerini olumsuz yönde etkileyen, esler arasinda iletisim sorunlarina yol açan, anne ve babalarin rol ve sorumluluklarini yerine getirmelerini güçlestiren, aile bireylerinin psikososyal ve ekonomik yapilarini tehdit eden sorunlar olusmadan önce engellenmesi ve ortaya çikan sorunlarin çözümünde görev alacak.” dedi.  Sertifika programinda diger faaliyetlerden farkli olarak Bartin’a yönelik sorunlarin da sürece dâhil edildigini belirten Günes, “Bartin’in özel bir yapisi var, aile içi siddette ilk siralarda yer aliyor.” Açiklamasinda bulundu.

Bu egitimlerin devlet politikasi haline getirilmesi lazim

Daha sonra konusan Bartin Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Naci Tankut, ülkemizdeki bosanma ve aile içi siddet ile ilgili rakamlarin iç açici olmadigini, bu nedenle üniversitemizde böyle bir çalismanin yapilmasinin ne kadar önemli oldugunu söyledi. Evlilik müessesinde egitimin önemini vurgulayan Tankut; “ Bu egitimlerin devlet politikasi haline getirilmesi ve zorunlu olmasi lazim ki kisiler evlilik yapabilecek ehil bireyler haline gelebilsinler.” diye konustu.

Daha sonra Evlilik ve Aile Danismanligi seminerinde basarili olanlara Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Naci Tankut, Belediye Baskan Yardimcisi Erol Demirkoparanoglu, Egtim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Firdevs Günes, Egitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Çetin Semerci, Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreteri Osman Açikgöz, Il Saglik Müdürü Dursun Koç, Sürekli Egitim Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Hüseyin Kaygin, Egitim Fakültesi Dekan Yardimcilari ve bölüm baskanlari ile Genel Sekreter Yardimcisi Erturan Asiloglullari tarafindan sertifikalari verildi.