BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartin Üniversitesinde “Yüzyilin Sorunlari ve Sosyoloji” konusuldu

Yayın Tarihi : 26/03/2012

Bartin Üniversitesi Sosyoloji Kulübü tarafindan “Yüzyilin Sorunlari ve Sosyoloji” konulu bir panel düzenlendi. Panele Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Azize Toper Kaygin, Edebiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ismet Emre, Fen Fakültesi Dekani Prof. Dr. Fahrettin Göktas, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mahmut Bozan katildi.

Panelin açilis konusmasini yapan Edebiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ismet Emre, “Içinde bulundugumuz yüzyil, kendisinden önceki yüz binlerce yillik birikimi yüz yila sikistiran gelismelere tanik olmustur. Anadolu, Dogu ve Bati medeniyetlerinin sürekli bir çatisma alani olmustur. Bu çatismalarin birer temsilcisi ve muhatabi olarak dünyanin baska yerinde yasayan insanlardan daha çok sorumluyuz.” dedi.

Bu etkinlikler ögrencilerimiz için bir isaret fisegi olacak

Daha sonra konusan Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, “Bu gibi konferanslar bundan sonra artarak devam edecek. Üniversitenin varlik nedeni, her uzmanlik alaninda bilgi üretmek ve bunu halka sunmaktir. Burada duydugunuz cümleler, ileriki yasamlarinizda siz ögrencilerimiz için bir isaret fisegi olacaktir.” dedi.

Daha sonra Sosyoloji Kulübü Baskani Gönül Akyazici, Sosyoloji Kulübünü tanitti. Sosyoloji Bölümü Baskani Yrd. Doç. Dr. Ali Öztürk’ün baskanligini yaptigi panelde Sosyoloji Bölümü Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdülkadir Ograk, din ve sosyoloji iliskisi üzerine; Yrd. Doç. Dr. Mehmet Anik, sosyoloji ve kültür farkliliklari üzerine konusma yapti.