BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartin Üniversitesinde Proje Egitimi Verildi

Yayın Tarihi : 23/11/2015

Bartin Üniversitesi Proje Yönetim ve Destek Ofisi Genel Koordinatörlügünde Bilimsel Arastirma Projeleri Koordinatörlügü ve TÜBITAK Projeleri Koordinatörlügü tarafindan proje egitimleri verildi. Proje paylasiminin yapildigi etkinligin açilisinda konusan Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, üniversite olarak daha çok proje üretme ve topluma projelerle ulasma hedefinde olduklarini söyledi. Rektör Kaplan “Proje üretme konusunda daha üst seviyelere gelmek için üniversitemiz bünyesinde çalismalar var. Bu çalismalari daha somut hale getirmemiz gerekiyor. Gerçeklestirecegimiz çalismalarla girisimci üniversiteler endeksi siralamasinda yer almaliyiz. Bu siralamada yer alan üniversitelerin sanayilesmis kentlerimizde yer aldigi dogrudur. Bunun için üniversite-sanayi isbirligini de basarmaliyiz. Proje üreten kisiler bunu ister kendileri ister kurumlari adina yapsin, her zaman ülkemiz kazanmaktadir.” dedi.

Prof. Dr. Ramazan Kaplan Bartin Üniversitesi Rektörü

Gerçeklestirilen egitimlerle proje potansiyelini artirmayi amaçladiklarini kaydeden Bartin Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Azize Toper Kaygin “Üniversitemiz bünyesinde kurdugumuz proje birimlerimizle çesitli seminerler düzenledik. Bu egitimlerde hem ulusal hem de uluslararasi projeler konusunda bilgiler verdik. Projelerin düsünce asamasindan tamamlanisina kadar tecrübeler aktarildi. Bu seminerlerin amaci, proje üretme noktasinda bireysel ve kurumsal basarilarimizi artirmaktir.” diye konustu.

Proje Yönetim ve Destek Ofisi Genel Koordinatörü Prof. Dr. Ismet Dasdemir de “Gerçeklestirilen projeleri bünyemizde toplayarak projelerin hazirlanmasi, yürütülmesi ve sonuçlandirilmasi asamalarini takip ediyoruz. Bilimsel ve idari destegin saglanmasi, firsatlarin duyurulmasi, arastirmacilarin bilgilendirilmesi ve tesvik edilmesi konusunda çalismalar yapiyoruz.” seklinde konustu.

Deneyimlerini Aktararak, Önerilerde Bulundular

Yapilan açilis konusmalarinin ardindan Bilimsel Arastirma Projeleri Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ülkühan Yasar koordinatörlügünü hakkinda bilgi verdi. Etkinlikte, Egitim Bi-limleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Çetin Semerci “Modüler Ögretim Proje Deneyimi”, Doç. Dr. Ali Durkaya “Arazi Çalismalarinda Proje Deneyimi”, Doç. Dr. Bülent Cengiz “Tarihi Peyzaj ve Kültürel Mirasin Degerlendirilmesi”, ve Yrd. Doç. Dr. Tuba Özdemir “Proje Çalismalarinda Teknoloji Transferi ve Saglik Projesinin Incelenmesi” konulu su-numlarini yapti.

Daha sonra TUBITAK Projeleri Koordinatörü Doç. Dr. Ayben Kiliç Pekgözlü’nün koordinatörlügünün tanitimini ve “COST Aksiyonlarinin Basvuru Süreçleri” konulu ko-nusmasini yapti. Seminerde, Prof. Dr. Nurgül Tankut “TUBITAK Bilimsel Arastirma Pro-jeleri Hazirlama Teknikleri”, Doç. Dr. Yilmaz Küçük “TUBITAK Kariyer Projesi Basvuru Süreçleri” ve Necla Asik “TÜBITAK 2209-A Üniversite Ögrencileri Yurtiçi Arastirma Pro-jeleri Destek Programina Basvuru Süreçleri” adli sunumlarini gerçeklestirdi.
Proje egitimi, Proje Yönetim ve Destek Ofisi Genel Koordinatörü Sef Fazilet Gülatar’in Kampüs Bilgi Sistemine veri girisleri hakkinda sunumunun ardinda yapilan soru cevap kismiyla son buldu.