BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartin Üniversitesinde “Hocali Katliami“ konusuldu

Yayın Tarihi : 14/03/2012

Bartin Üniversitesi Ögrenci Konseyi tarafindan "Hocali Katliami" konulu bir konferans düzenlendi. Konferansa Bartin Vali Yardimcisi Erdogan Özdemir, Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Azize Toper Kaygin, ögretim üyeleri ve ögrenciler katildi.

Konferansin açilis konusmasini yapan Ögrenci Konseyi Baskani Ismail Kuscu, "Sözde Ermeni soykirimi gibi bir yalanla yüce Türk milletinin tertemiz ve sanli tarihine leke sürmek isteyenler, önce bu yasananlarin hesabini vermelidirler. Biz Bartin Üniversitesi ögrencileri olarak sunun iyi bilinmesini isteriz ki; Karabag, Musul, Kerkük yalniz degildir. Dogu Türkistan Türklügü sahipsiz degildir. Kibris, Erbil, Filistin kimsesiz degildir. Özellikle Azerbaycan, Karabag ve Hocali'daki soydaslarimiz sahipsiz ve yalniz degildirler. Hocali'yi unutmadik, unutturmayacagiz." diye konustu. 

Oturum baskanligini KAFKASSAM Baskani Dr. Hasan Oktan'in yaptigi konferansta Karabük Üniversitesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Recep Karakaya, Ermenilerin sözde soykirim iddialariyla ilgili olarak akademik bilgiler verdi. Yrd. Doç. Dr. Ali Asker, "Millî hassasiyetleri olmayan bir ögrencinin diplomasi, bir kâgit parçasindan ibarettir. Bu nedenle tüm katilimcilara tesekkür ediyorum." dedi. Ermenistan'daki Türk düsmanliginin ne zaman ve nerede basladigina dair bilgiler veren Yrd. Doç. Dr. Asker, "Ermenilerin beynindeki Türk düsmanligi, patolojik bir durumdur." diye konustu.