BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartın Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Kuruldu

Yayın Tarihi : 18/06/2018

Bartın Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulunun kurulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu kurulmasına yönelik 14.06.2018 tarihli Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazetede yayımlandı. Yabancı Diller Yüksekokulu’nun kurulmasıyla Bartın Üniversitesinde Yüksekokul sayısı 2’ye çıktı.

“Ülkemizin yabancı dil konusunda yeterli donanıma sahip nitelikli mezunlara ihtiyacı var”

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Yabancı Diller Yüksekokulu’nun kurulmasıyla üniversitenin daha nitelikli öğrenciler yetiştireceğini belirterek, “Ülkemiz yazılımdan mühendisliğe, robotik teknolojilerden sağlığa birçok alanda ciddi yatırımlar yapmaktadır. Bu yatırımlar ile birlikte ülkemizin nitelikli elemana olan ihtiyacı oldukça arttı. Alanında üst düzey eğitim almış, dünyadaki yenilikleri takip eden ve en az bir yabancı dile sahip bireyler özel sektörde olduğu gibi artık kamu sektöründe de iş sahibi konusunda bir adım öndedir. Şu bir gerçektir ki yabancı dil bilgisi artık günümüzün olmazsa olmazları arasındadır. Üniversitelerden beklenti bu ihtiyaca uygun mezunlar yetiştirilmesi yönündedir. Yabancı Diller Yüksekokulu’nun kurulmasıyla birlikte öğrencilerimiz aldıkları kaliteli eğitimin yanı sıra etkin bir şekilde yabancı dil de öğrenerek kendilerini bekleyen geleceğe hazır olacaklardır.” dedi.

Yeni kurulan Yabancı Diller Yüksekokulu’nun hayırlı olmasını dileyen Rektör Uzun, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım başta olmak üzere tüm Bakanlar Kurulu üyelerimize, YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın M. A. Yekta Saraç'a ve kendilerinin şahsında tüm YÖK Üyelerimize verdikleri destekten dolayı müteşekkirim. Ayrıca verdikleri destekten dolayı Valimiz Sayın Nusret Dirim’e, yüksekokulun kurulma sürecindeki katkılarından dolayı Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç’a, gösterdikleri iş birliğiyle desteklerini esirgemeyen tüm il yöneticilerimize, sivil toplum kuruluşu temsilcilerine ve siyasi parti temsilcilerine teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı. 

Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü