BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartin Üniversitesi Merkezî Arastirma Laboratuvari Insaati Tamamlandi

Yayın Tarihi : 27/05/2013

Bartin Üniversitesinin yeni kampüs alaninda devam eden insaatlardan Merkezî Arastirma Laboratuvari insaati tamamlandi. Üniversite-sanayi isbirligini güçlendirecegi düsünülen Merkezî Arastirma Laboratuvarinda, bölgedeki sanayi ile kamu kurum ve kuruluslarinin talepleriyle yapilacak analiz ölçümleri, döner sermaye araciligiyla gerçeklestirilecek. Merkezî laboratuvarin bittigini belirten Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, “Laboratuvarimiz, üniversitedeki ögretim üyelerimizin ileri düzeyde arastirmalar yapabilecegi, sadece ögretim üyelerimize yönelik olarak kurgulanmis bir laboratuvardir. Malzemeleri yerlestirildi. Yeni alinacak cihazlarimiz var. Cihazlar alindiktan sonra laboratuvarimiz günden güne daha da gelisecek.” diye konustu.

Merkezî Arastirma Laboratuvari bünyesinde Mekanik Test Islemleri, Malzeme Karakterizasyon, Numune Hazirlama ve Kalite Kontrol, Çevre Teknolojisi ile Gida Teknolojisi Laboratuvarlari olmak üzere bes temel laboratuvar yer alacak. Merkezî Arastirma Laboratuvari; Çevre Laboratuvari ve Mekanik Laboratuvari binalari ile idari bina olmak üzere üç bloktan olusuyor.

Ilgili kurullarca belirlenecek bedel karsiliginda sanayi kuruluslari ve diger özel kuruluslar ile kamu kuruluslarinin arastirma ve uygulama projeleri hazirlanacak; bu kuruluslara danismanlik hizmeti verilecek. Mekanik Test Islemleri Laboratuvari bünyesinde yürütülecek projeler kapsaminda, bölgemiz temel sanayi sektörüne yönelik olarak üretim öncesi ve üretim sirasinda ihtiyaç duyulan tüm test ve tasarim islemleri ile prototip üretimi yapilacak.

Çevre Teknolojisi Laboratuvarinda, bölgenin ve Bartin’in çevre sorunlarina çözüm aranacak. Gida Teknolojisi Labortuvari da sebze yetistiriciligi ile seraciligin giderek yayginlastigi Bartin ve bölgemiz açisindan büyük önem tasiyan bir laboratuvar olacak.