BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartin Üniversitesi BESYO ögrencileri madalyayla döndü

Yayın Tarihi : 19/03/2012

Antalya’da yapilan Türkiye Genç Erkekler Grekoromen Güres Sampiyonasi’ndan, Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) ögrencilerimiz dört madalya ile döndü.  66 kiloda Abdullah Demirli Türkiye sampiyonu olurken 60 kiloda Hulusi Kaplan Türkiye ikincisi, 60 kiloda Ibrahim Çeliker Türkiye üçüncüsü, 55 kiloda Tolgahan Karatas Türkiye üçüncüsü oldu. Dereceye giren ögrencilerimiz ile geçen yil gençler Avrupa ikincisi olan Ismail Koçaslan ve Avrupa üçüncüsü Emre Aslan, Millî Takim aday kadrosuna davet edildi. 

BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Kul ile Gençler Grekoromen Güres Millî Takimi Antrenörü Ögr. Gör. Bilal Demirhan nezaretinde, sampiyonada dereceye giren ögrencilerimiz, Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan’i makaminda ziyaret etti. Rektör Kaplan, “Güresçi ögrencilerimiz kisa sürede büyük basarilara imza atti. Ögrencilerimizin Millî Takim aday kadrosuna çagrilmasi bizi ayrica sevindirdi. Bütün sporcularimizin basarilarinin devamini diliyorum ve hepsini kutluyorum”. dedi

BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Kul yaptigi açiklamada, mayis ayinda Erzurum’da yapilacak olan Üniversiteler Arasi Türkiye Güres Sampiyonasi’nda takim olarak iddiali olduklarini, elliye yakin üniversitenin katilacagi B kategorisinde Türkiye sampiyonu olarak A kategorisine çikmayi hedeflediklerini belirtti. Asil hedeflerinin ise Üniversiteler Arasi Dünya Güres Sampiyonasi’nda Bartin Üniversitesi Güres Takimi olarak ülkemizi temsil etmek oldugunu belirten Yrd. Doç. Dr. Kul, “Ögrencilerimize ekip olarak güveniyorum. Millî Takim sürecinde de kendilerine basarilar diliyorum ve bayragimizi en iyi sekilde temsil edeceklerine inaniyorum. Ögrencilerimize her konuda destek olmaya haziriz.” dedi.