BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartın Üniversitesi Ata’yı Andı

Yayın Tarihi : 10/11/2017

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79'uncu yılı dolayısıyla Üniversitemizde tören düzenlendi.  Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Yazıcı tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saatlerin 09.05’i göstermesi ile birlikte katılımcılar Atatürk’ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulundu. Törene Rektör Yardımcıları ile akademik birim yöneticileri,  öğretim elemanları, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Atatürk’ün tarih anlayışı konuşuldu

Atatürk anıtı önünde başlayan tören, konferans salonunda Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yenal Ünal’ın “ Mustafa Kemal Atatürk ve Tarih Anlayışı” adlı konferansıyla devam etti. Konferansa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Yazıcı, akademik birim yöneticileri, öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı.

Türk gençliğinin yüksek kabiliyetinin temeli Türk tarihinde yatıyor

Atatürk’e göre tarihin toplumun belleği olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Yenal Ünal, güçlü bir belleğe sahip toplumların hata yapma ihtimallerinin çok az olduğunu, var olan tecrübeden yararlanarak alınacak her karara ve atılacak her adıma geçmişin bilgilerinin mutlaka ışık tutacağını söyledi.  Atatürk döneminde tarihin öğretilmesinde güdülen amaçlardan birisinin de Türk gençliğine yön verme arzusu olduğunu vurgulayan Ünal, “Atatürk, Türk gençliğini yüksek kabiliyetlere sahip bireyler olarak görüyor ve bu kabiliyetlerin temelinin Türk tarihinde yattığını düşünüyordu” dedi.

Kendine güvenen bir nesil muhtaç olduğu kudreti şanlı tarihinde bulabilir

Atatürk‘ün tarihi temellere dayanan uluslaşma bilincini geliştirerek Türk ulusuna milli benlik aşılamaya çalıştığını ifade eden Ünal, “Kendi soyu ile övünen ve kendine güvenen bir nesil muhtaç olduğu kudreti şanlı tarihinde bulabilirdi. Milliyet şuuru Türk toplumuna yerleştiğinde, Türk milleti kimlik sorununa yanıt bulmuş olacaktı. Nitekim Atatürk’ün gayretleri semeresini vermiş ve takip edilen akılcı kültür politikaları sayesinde Türk milleti kısa sürede arzu edilen milli bilince ulaşmıştır. Bugünün tarih araştırmacılarına düşen görev Mustafa Kemal Atatürk’ün arzuladığı yolda Türk tarihinin farklı dönemlerini inceleyip ülkemizin ve dünya biliminin hizmetine sunmaktır” diye konuştu.

Konferansın sonunda Yrd. Doç. Dr. Yenal Ünal’a teşekkür belgesini takdim eden Rektör Uzun, “Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanımız uğruna fedakârca şehit olan tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyorum” dedi. 

SON Haberler

  • Rektör Uzun, ÜNİDES projelerini başarıyla tamamlayan öğrencilerle buluştu

  • BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ mesajı

  • BARÜ kütüphaneleri 24 saat ilgi görüyor

  • BARÜ’nün enerji yönetimi çalışmaları uluslararası standartlarda sürdürülüyor

  • BARÜ Haber Bülteni 59. Sayı Yayımlandı

  • BARÜ, TÜBİTAK tarafından desteklenen 4 projesiyle geleceği hedefliyor

  • BARÜ’nün endemik türler ve sürdürülebilirlik çalışmalarına TÜBİTAK’tan destek

  • BARÜ’nün kalite yolculuğu ön lisans programlarıyla devam ediyor

  • BARÜ’nün projesiyle şehrin salep yetiştiriciliğine katkı verilecek

  • BARÜ’nün BİRUS projesi COP16 Riyad’da ilgiyle takip edildi