BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartın TSO Başkanı Balık, tecrübelerini öğrencilerle paylaştı

Yayın Tarihi : 22/04/2021
Üniversitemizde çevrimiçi olarak düzenlenen “Marka Yönetimi” konferansına katılan Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (Bartın TSO) Başkanı Halil Balık, tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

Üniversitemiz Kariyer Planlama, Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen etkinliğe öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Moderatörlüğünü Öğr. Gör. Pelin Su Altan’ın yaptığı konferansta söz alan Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (Bartın TSO) Başkanı Halil Balık, iş hayatındaki bilgi birikimini ve tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.

Kendi yaşamından örnekler veren Başkan Balık, “Bartın’da 150 yıldır ticari faaliyetlerde bulunan bir aileden geliyoruz. Kendim ise 17 yaşından bu yana ticaretle uğraşıyorum. Bartın’ın kalkınması ve gelişimi için 41 yıldır kendi alanımda çaba sarf ediyorum. Askerlik dönüşü o gün şartlarında Bartın’da olmayan bir market açma düşüncesi ile harekete geçtim. İstanbul’daki büyük zincir marketlere gidip pazar araştırmasını yaptım. İlk marketi açtıktan sonra kısa sürede sayıyı üçe çıkardık. 1998 yılında yaşanan sel felaketinde 2 iş yerim sular altında kaldı. Tüm yaşanan olumsuzluklara rağmen pes etmedim ve denemeye devam ettim. Şu anda 7 ayrı şubemizle Bartın’da hizmet veriyoruz. Bu noktaya azimle, çok çalışarak ve tüm olumsuzluklara rağmen pes etmeyerek ulaştık. Sonuç olarak başarı deneyerek, yanılarak ama düştüğümüz yerden kalkıp devam ederek elde ediliyor.” dedi.

Başkan Balık, farklı sektörlerde de faaliyetlerini sürdürdüklerini kaydederek “2020 yılının mart ayında otel ve restoran kompleksimiz ile hizmet sektöründe önemli bir projeyi hayata geçirdik. Şehrimizin ve bölgemizin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, ihtiyaç-maliyet hesaplamaları yaparak, insanlar bu yeni oluşumla neler kazanacak, nelere ihtiyaç var gibi sorular sorarak bu işe giriştik. Bilmediğimiz bir iş kolu olduğu için çok çalıştık ve araştırdık. Böylece bölgemize güzel bir tesis kazandırmayı başardık.” diye konuştu.

Öğrencilere girişimcilik başta olmak üzere birçok konuda önerilerde de bulunan Başkan Balık, “Herkes kendi ilgi alanlarını takip etmeli ve kendilerini geliştirecek yolları bulmalıdır. Eğitim-öğretim devam ederken veya sonrasında asla boş durmamalısınız. Proje üreten, yenilikçi çalışmalar yapan ve markalaşmaya değer veren genlere ülkemizin çok ihtiyacı var.” ifadelerini kullandı.

Etkinlik, karşılıklı soru ve cevapların alınmasının ardından son buldu.

SON Haberler

  • Azerbaycan Milletvekili Hamzayev’den Rektör Uzun’a ziyaret

  • BARÜ’de her 20 öğrenciden biri proje üretti

  • BARÜ’nün projesiyle plastikteki zararlı maddelere karşı yeni önlemler araştırılacak

  • BARÜ, ‘Geleceğin mimarları olacak çocukları’ yarınlara hazırlayacak

  • BARÜ’de farklı yönleriyle 18 Mart Çanakkale Zaferi konuşuldu

  • BARÜ’de “Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası” kutlandı

  • BARÜ ailesi iftar sofrasında buluştu

  • Rektör Uzun, şampiyon öğrencilerle bir araya geldi

  • BARÜ’de kuruluşunun 176. yılında Öğretmen Okulları anlatıldı

  • Bartın’da kuraklığa karşı yeşil çatı uygulamaları yapılacak