BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

“ASELSAN Girişimcilik Merkezi” ve “Rota Optimizasyon Uygulamaları” anlatıldı

Yayın Tarihi : 26/10/2021
Bartın Üniversitesi IV. Ar-Ge Proje Pazarı kapsamında düzenlenen 2 ayrı seminerde “ASELSAN Girişimcilik Merkezi” ve “Rota Optimizasyon Uygulamaları” konularında bilgiler verildi.

Bartın Üniversitesi IV. Ar-Ge Proje Pazarı’nda Türkiye’nin farklı şehirlerden araştırmacılar alanında uzman konuklarla bir araya geldi. Bu kapsamda “ASELSAN Girişimcilik Merkezi ve Teknoloji Transfer Faaliyetleri” başlıklı konuşmasını yapan Aselsan Teknoloji Transfer ve Girişimcilik Merkezi Müdürü Serdar Bayar, ilk olarak ASELSAN’ın kuruluş sürecinden bahsetti.

Bayar, “1974 yılında Kıbrıs Barış Harekâtı sonrası ülkemiz ciddi bir ambargo altında kaldı. Bu harekâtta haberleşme sıkıntıları nedeniyle kendi gemimizi vurduk ve istenmeyen sonuçlar ortaya çıktı. Bu nedenle o zamanki karar vericiler Aselsan’ı kurmaya karar verdiler. 1975 yılında 4 mühendisle kurulan ASELSAN, şu anda yaklaşık 10 bin kişinin çalıştığı, bu 10 bin kişinin yüzde 70’inin mühendis olduğu bir kurum haline geldi” dedi.

ASELSAN teknoloji yönetimi ve Girişimcilik Merkezi aktarıldı

Gerçekleştirilen seminerde ASELSAN’ın teknoloji yönetimini aktaran Bayar, ASELSAN Girişimcilik Merkezi hakkında bilgiler verdi. İleri teknoloji girişimlerinden bahseden Bayar, “Türkiye’de girişimcilik ekosistemi ciddi şekilde gelişiyor. 5 yıl öncesiyle şimdiyi karşılaştırdığımızda ciddi farklar olduğunu görüyoruz. Bu girişimcilik ekosisteminin hemen her unsuru Türkiye’de var. Sadece birkaç eksik nokta bulunuyor. Biz Aselsan olarak ileri teknoloji girişimlere odaklanıyoruz. Bir bilimsel keşif ya da bir mühendislik inovasyonu olması gerekir. Burada bir fark yaratması ya da bir buluş olmasını önemsiyoruz” diye konuştu.

Lojistikte maliyetler yüzde 20 düşürüldü

Optiyol Karar Destek Teknolojilerinden Dr. Tuba Yılmaz Gözbaşı ise “Rota Optimizasyon Uygulamaları” başlıklı konuşmasını yaptı. Gözbaşı, Horoz Lojistik, Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri, Tadım, Beymen, Arena Bilgisayar gibi markaların çözüm ortağı olduklarını kaydederek, “Optiyol olarak, dağıtım ağı olan firmalar için stratejik seviyede danışmanlık ve operasyonel seviyede yazılım hizmeti sunuyoruz. Mevcut ya da yeni kurulacak bir dağıtım ağında; depoların yerleri, kapasiteleri ve hizmet alanlarının optimizasyonu, uygun filonun belirlenmesi ve maliyet tahminleri konusunda firmalara özel modellemeler yapıyoruz. Operasyonel tarafta ise günlük değişken taleplere uygun araç sayısının belirlenmesi, yüklerin paylaştırılması, her araç için çok uğraklı rotalarını hangi sırada gerçekleştirmeleri gerektiğini programlıyoruz” şeklide konuştu.

Gözbaşı, değişen ihtiyaçlara göre yazılıma yeni yetenekler ve performans ekleyerek; maliyetleri azaltıp, zamanında teslimat ve izlenebilirlik getirip müşteri memnuniyetini artırdıklarını da sözlerine ekledi.


SON Haberler

  • BARÜ’lü öğrenciler ‘Sessiz Yürüyüş’ ile insan hakları ihlallerine tepki gösterdi

  • BARÜ, Erasmus programları ile uluslararasılaşma hamlelerine devam ediyor

  • BARÜ Asya’nın en iyileri arasında yerini aldı

  • BARÜ’de mühendislik programları için akreditasyon saha ziyaretleri tamamlandı

  • ÖSYM Başkanı Ersoy ve beraberindeki heyet, BARÜ’yü ziyaret etti

  • BARÜ, ‘Türkiye Patent Şampiyonları’ arasında yerini aldı

  • BARÜ’nün tüm yerleşkeleri ‘Sıfır Atık Belgesi’ almayı başardı

  • BARÜ, kalite süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile taçlandırdı

  • BARÜ’de yapay zekâ ile eğitimin geleceği konuşuldu

  • BARÜ, akreditasyon süreçlerinde kalitesini bir kez daha tescilledi