BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Akademik Performans ve Proje Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Yayın Tarihi : 25/12/2020
Üniversitemizin düzenlediği etkinlikte gösterdikleri başarılar ile öne çıkan akademisyenler ödüllendirildi.

Türkiye’nin en başarılı üniversiteleri arasında yer alan Üniversitemizde ‘Akademik Performans ve Proje Ödül Töreni’ gerçekleştirildi. Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle çevrimiçi olarak düzenlenen etkinlik, Üniversitemiz web sayfası ve sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlandı.

“’Birlikte Başarıyoruz’ mottosu ile yola devam ediyoruz”

Törenin açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, ortaya konan performans ve buna bağlı sonuçların bir takım çalışması olduğunu belirtti. Ortak hareket etme duygusu ile ilerlediklerini kaydeden Rektör Uzun, “ Bir üniversiteyi ileriye taşımak her zaman o üniversitenin bileşenleri ile mümkün olmuştur. Onların çabaları ve özverileri sayesinde hem ülkemiz hem de üniversitelerimiz hak ettiği noktalara gelmeye başlamıştır. Ne mutlu bize ki Bartın Üniversitesi Ailesi olarak her sene hedeflenen noktaların üstüne çıkmayı başarıyoruz. ‘Birlikte Başarıyoruz’ mottosu ile çıktığımız yolda her sene üstüne koyarak ilerlemek ailenin her bileşeninde olduğu gibi benim için de büyük mutluluk kaynağı” dedi.

“Her alanda yükselişimiz devam ediyor”

2017-2020 yılları arasında Bartın Üniversitesi’nin büyük bir atılım yaptığını ifade eden Rektör Uzun, neredeyse tüm göstergelerde 3 kat büyüme olduğunu söyledi. Rektör Uzun, “ Yapılan incelemeler sonucunda görüyoruz ki Üniversitemiz çok ciddi bir yükseliş göstermektedir. Gerek yayın sayıları gerek yapılan atıf sayıları olsun 2017 ile 2020 arasında yaklaşık olarak 3 kat oranında bir artış söz konusu. Elbette Üniversitemizin yükselişi bunlardan ibaret değil. Proje anlamında da büyük bir gelişim gösteriyoruz. Değerli öğretim üyelerimizin gayretleri sonucunda çok ciddi proje sayılarına ulaştık. İnanıyorum ki gelecek yıllarda da bu büyümemiz devam edecek ve Üniversitemizin adını daha üst sıralarda görmeye devam edeceğiz” dedi.

Üniversitelerin Akademik Performans Değerlendirmesi

Açılış konuşmasının ardından YÖKAK Başkan danışmanı aynı zamanda Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Kara “Üniversitelerin Akademik Performans Değerlendirmesi” konulu konuşmasını gerçekleştirdi.

Üniversitelerin sıralamasında yeni eğilimlerin ortaya çıktığını belirten Kara, “Artık üniversitelerin farklılıklarını ortaya çıkarabilecek parametrelerin değerinin arttığını görüyoruz. Üniversitelerin farklı alanlardaki yükselişini kolayca gösterebilen, kapasite ve etkileşim düzeylerini temsil edebilen yaklaşımlar günümüz sıralama parametrelerinin geldiği konumu göstermektedir. En genel itibariyle üniversitelerin performans kriterlerini etkileyen üç ana başlık bulunmaktadır. Bunlar; araştırma kapasitesi, araştırma kalitesi ve etkileşim ve işbirliği. Bu üç başlık üniversitelerin sıralamasını belirleyen en temel faktörler olarak karşımıza çıkmaktadır” dedi.

“Bartın Üniversitesi dünya ortalamasının üzerinde performans sergiliyor”

Bartın Üniversitesi’nin birçok alanda Türkiye ve hatta dünya ortalamasının üzerinde performans sergilediğinin altını çizen Kara, ortaya çıkan tablodan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti. Kara, “2017-2020 yılı verilerine bakıldığında Bartın Üniversitesi’nin sürekli bir yükseliş içerisinde olduğunu net bir şekilde görebiliyoruz. Öyle ki bu yükseliş artık ulusal olmaktan çıkıp dünya ortalamasının bile üstüne çıkmaktadır. Örneğin Bartın Üniversitesi alan ağırlıklı atıf indeksinde Türkiye’nin önünde olduğu gibi dünya ortalamasının da yüzde 30 üzerindedir. Bu son derece sevindirici ve umut vadeden bir nokta. Bunun dışında sürekli bir yayın artışı var ve bu artış yüksek itibarlı dergilere doğru bir artıştır. Üniversitede faaliyet gösteren akademisyenlerin çalışmalarına yapılan atıflara bakıldığında yine dünya ortalamasının üzerinde olduğunu net bir şekilde görebilmekteyiz. Bartın Üniversitesi gerek yayın anlamında gerek atıf anlamında gerekse proje anlamında dünya ortalamalarının üzerinde bir yükseliş gösteriyor. Bu tabloyu gerçekten ülkemizdeki her üniversitede görmek istiyoruz. Bu bakımdan Bartın Üniversitesi’nin her bileşenini ayrı ayrı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Konuşmanın ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Prof. Dr. Hüseyin Kara’ya çevrimiçi ortamda teşekkür belgesini iletti.

4 Farklı kategoride ödüller verildi

Düzenlenen etkinliğin son kısmında 4 farklı kategoride (Elmas, Altın, Gümüş, Bronz) ödül alan akademisyenler ile birlikte 2019 yılında ‘Kurum Dışı Fonlarca Desteklenen ve Süresi 12 Aydan Uzun Projesi’ olan öğretim elemanları takdim edildi.

SON Haberler

  • BARÜ ailesi iftar sofrasında buluştu

  • Rektör Uzun, şampiyon öğrencilerle bir araya geldi

  • BARÜ’de kuruluşunun 176. yılında Öğretmen Okulları anlatıldı

  • Bartın’da kuraklığa karşı yeşil çatı uygulamaları yapılacak

  • BARÜ öğrencisinin, topuk kanından hızlı tanı çalışmasına birincilik ödülü

  • BARÜ’de TYÇ logosu alan program sayısı 5’e yükseldi

  • BARÜ “Üniversite Tanıtım Fuarı”nda öğrencilerin yanında oldu

  • BARÜ’de gündem: Türkiye Yüzyılı’na değer katmak

  • BARÜ’nün TÜBİTAK destekli projesi “BİGG Spor Ödülleri Töreni”nde sunuldu

  • BARÜ’lüler doğal gölette “kano” üzerinde ders işlediler