BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

2016-2017 Akademik Yili Açilis Töreni Gerçeklestirildi

Yayın Tarihi : 07/10/2016

 

 

 

Üniversitemizin kurulusunun 9’uncu yilinda 2016-2017 akademik yil açilis töreni gerçeklestirildi. Törenin açilisinda konusan Bartin Valisi Nusret Dirim, ögretim elemanlarina ve ögrencilere yeni yilda basarilar diledi. Vali Dirim, “15 Temmuz Darbe girisiminde de gördük ki, çok çalismamiz ve ülkemizi muasir medeniyetler üstüne çikarmamiz gerekmektedir. Içimizdeki ve disimizdaki düsmanlarimizdan daha güçlü ve uyanik olmamiz gerektigi bilincinde olmaliyiz. Çok çalisarak ülkemizi daha ileriye tasirken, 15 Temmuz gibi hain girisimleri de unutmamaliyiz, unutturmamaliyiz.” dedi.

“Asil Milletimiz Hain Darbecileri Bir Gecede Yerle Bir Etti” 

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan da konusmasina 15 Temmuz Demokrasi Sehitleri’ni anarak basladi. Rektör Kaplan, “15 Temmuzda, FETÖ terör örgütüyle, devlet ve milletimizi bölüp parçalamayi hedef almis uluslararasi bir proje olan darbe tesebbüsü devreye sokuldu. Allah'a sükürler olsun ki, asil milletimiz; Cumhurbaskanimizin önderliginde yüksek basireti, imani, fedakârligi ve kahramanligi ile gözü dönmüs canilerin bu kanli darbe girisimini bir gecede yerle bir etti.” diye konustu.

 

 

“Milletimiz Tarihine, Geçmisine ve Gelecegine Sahip Çikti”

15 Temmuz darbe girisiminde Türk Milleti’nin tarihine, geçmisine ve gelecegine sahip çiktigini da vurgulayan Rektör Kaplan, “Sehadet bilinci ve gazilik ruhunun milletimizin bütün fertlerinde hâlâ dipdiri olarak yasamakta oldugunu bütün dünyaya gösterdi. Bu bilinç ve inançla;  kendisini ezmeye gelen tanklarin önüne bedenlerini siper etti. Üzerlerine yagmur gibi yagdirilan kursunlara yigitçe direndi. Vatanin bagimsizligi söz konusu oldugunda neler yapabileceginin sanli ve destansi bir örnegini verdi. Tarihine, geçmisine ve gelecegine sahip çikti. Bu sanli direnisimizin kahraman sehit ve gazilerini, milletimizin; genç, yasli, kadin erkek kahraman bütün evlatlarini, en kalbi duygu, muhabbet ve saygilarimla selamliyorum. Sehitlerimize tekrar Allah’tan rahmet, gazilerimize acil sifalar, hayirli ve uzun ömür diliyorum.” seklinde konustu.

 

15 Temmuz Sehitleri Için Çaldilar

 

 

Yapilan konusmalarin ardindan tören Egitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü ögretim elemanlari Övgü Özparlak ve Reha Sarikaya’nin müzik dinletisiyle devam etti. Dinleti, ‘15 Temmuz Demokrasi Sehitleri’nin fotograflariyla birlikte sunuldu. ‘Selanik Türküsü’, ‘Çanakkale Türküsü’ ve ‘Yemen Türküsü’nün çalindigi dinletide, 15 Temmuz Demokrasi Sehitleri’nin fotograflari gösterildi. Zaman zaman duygusal anlarin yasandigi törende, dinleti büyük begeni topladi.