15 Temmuz şehidimiz Mustafa Yaman kabri başında anıldı

Yayın Tarihi : 14/07/2019
15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda, şehit edilen Şehitler Cami İmam Hatibi Mustafa Yaman, kabri başında anıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü´nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Ankara´nın Gölbaşı ilçesindeki Özel Harekat Daire Başkanlığına düzenlenen saldırıda şehit olan Şehitler Cami İmam Hatibi Mustafa Yaman, Bartın´ın Kumluca Beldesi´nde bulunan kabri başında dualarla anıldı.

Anma etkinliğe Bartın Valisi Sinan Güner, Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mustafa Çalışkan, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Selim Kapancı, İl Emniyet Müdürü Ogün Vural ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehidin ailesinin evinde edilen duaların ardından köy camisinde öğle namazını müteakip Mevlid-i Şerif okutuldu.

Daha sonra belde mezarlığına geçen kalabalık, Şehit Mustafa Yaman´ın kabrine karanfiller bıraktı.

Ankara Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı’nın içinde bulunan Şehitler Camii’nde imamlık yapan Mustafa Yaman, 15 Temmuz 2016 akşamı başkanlığın bombalanması üzere polislere yardımcı olmak üzere evden çıkmış, olay yerine geldiği sırada FETÖ’cü teröristlerin bombalı saldırısında şehit düşmüştü.