15 Temmuz şehidimiz Mustafa Yaman, Bartın’daki kabri başında anıldı

Yayın Tarihi : 15/07/2024
Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişimi sırasında şehit edilen Şehitler Cami İmam Hatibi Mustafa Yaman, Bartın’daki kabri başında anıldı.

“15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’da Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığını hedef alan saldırısında şehit edilen Şehitler Cami İmam Hatibi Mustafa Yaman’ın ailesi ziyaret edildi.

Şehit Mustafa Yaman’ın Kumluca Beldesinde bulunan baba evinde Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Mevlid-i Şerif okunmasıyla devam etti. Daha sonra belde mezarlığına geçen vatandaşlar, şehidimizin kabri başında dualar okuyarak karanfiller bıraktı.

Aziz milletimizin hain darbe girişimine karşı tek yürek olarak canları pahasına göstermiş olduğu direnişin önemini vurgulayan Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, bu önemli günde bir yandan destansı bir zaferin sevincinin diğer yandan ise şehitlerimizin hüznünün birlikte yaşandığını ifade etti.

Rektör Uzun “15 Temmuz 2016 gecesinde, asil milletimiz tek yürek olduğu takdirde her türlü hain saldırının başarısız olacağını kanıtladı. O karanlık gecenin üzerinden 8 yıl geçse de anılarımız hala taze, yaralarımız hala kapanmadı. Demokrasi ve milli birlik günü olarak kutladığımız bugünün en önemli özelliği asla unutmayacağımız şehitlerimizi anma günü olduğudur. Bu vesileyle milleti, vatanı, bayrağı uğruna canını feda eden Mustafa Yaman kardeşimiz ile birlikte tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, bütün kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Haber: Ebru Adalı / Fotoğraf: Öğr. Gör. Dr. Mehmet Ceylan

BARÜ İletişim Koordinatörlüğü