BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” konferansı gerçekleştirildi

Yayın Tarihi : 17/07/2019
Üniversitemiz Eğitim Fakültesi tarafından “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” konferansı gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Kutlubey Yerleşkesi Mehmet Akif Ersoy Dersliğinde gerçekleştirilen konferans ‘15 Temmuz Destanı’ adlı videonun gösterimiyle başladı. Ardından konferansın açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çetin Semerci, 15 Temmuz 2016 gecesinde yaşananların unutulmaması gerektiğinin altını çizerek “Başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Gazilerimizden ebediyete irtihal edenlere Allah’tan mağfiret, hayatta olanlara acil şifalar temenni ediyorum.” dedi.

Prof. Dr. Semerci, 15 Temmuz gibi olayların meydana gelmemesi için herkese ayrı ayrı görevlerin düştüğünü de kaydederek, “Bu tip olaylar meydana gelmeden bir çözümünü bulmak hepimizin sorumluluğundadır. Türkiye’mizde 21. yüzyıl becerileri göz önüne alınarak her birim ve her birey kendisine bir ders çıkarmalıdır. Bireyler ikinci ve üçüncü ağızdan değil, birincil kaynaklardan olayları okumalı, teyit etmeli ve ders çıkarmalıdır. Bu bağlamda, Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi ailesi olarak, iletişim, anlama, analiz etme ve öğrenme transferi konusunda ders almalıyız. 15 Temmuz olayından etkili iletişim, etkin dinleme, doğru anlama ve analiz etmenin yanında öğrenmenin transferi konusunda ders çıkarmalıyız.” diye konuştu.

Ardından geçilen konferansta Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Harun Er, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” adlı konuşmasını yaptı.

“Birey, millet ve devlet” olarak bu süreçte yaşananlara ve bu sürecin yansımalarına değinerek, bundan sonraki süreçte yapılması gerekenleri aktaran, Doç. Dr. ER, “Birey-millet-devlet ilişkisi” ekseninde yaptığı değerlendirmelerle bu birliktelik anlayışının topluma fayda sağlayacağını vurguladı.
 

SON Haberler

  • BARÜ, kalite süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile taçlandırdı

  • BARÜ’de yapay zekâ ile eğitimin geleceği konuşuldu

  • BARÜ, akreditasyon süreçlerinde kalitesini bir kez daha tescilledi

  • Rektör Uzun, 23 Nisan’da koltuğunu çocuklara devretti

  • BARÜ’nün markalaşma sürecindeki temel unsurları TÜRK-PATENT tarafından tescillendi

  • Rektör Uzun, TRT EBA “Hedefe Doğru” programına konuk oldu

  • BARÜ’de tarihsel süreçleriyle ‘1915 Olayları’ anlatıldı

  • BARÜ’nün paydaşı olduğu projeyle tarihin dijital olarak aydınlatılması hedefleniyor

  • BARÜ ‘Psiko-Fest’ yüzlerce kişiyi bir araya getirdi

  • Rektör Uzun, Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği toplantısına katıldı