BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü”

Yayın Tarihi : 16/07/2019
Bartın'da 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin üçüncü yıl dönümünde elinde Türk bayraklarıyla yürüyen vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı’nda demokrasi nöbetine katıldı.

Bartın´da "Demokrasi ve Milli Birlik Günü" kapsamında binlerce kişi Bartın Valiliği önünden toplanarak, Cumhuriyet Meydanı´na kadar yürüdü. Ellerinde ay yıldızlı bayraklarla yürüyen kalabalık, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) aleyhinde sloganlar attı. 50 metre uzunluğundaki Türk Bayrağını yürüyüş esnasında taşıyan vatandaşlar, ardından Cumhuriyet Meydanı Kadınlar Pazarı’ndaki etkinlik alanına gelerek demokrasi nöbetine katıldı.

Vatandaşlar, burada kurulan dev ekranlardan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın Atatürk Havalimanı´nda yaptığı konuşmayı canlı olarak izledi.

15 Temmuz 2016 gecesi hayatını kaybeden şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim'in okunduğu demokrasi nöbetinde, saatler 00.13’ü göstermesiyle salalar yankılandı. Meydanı dolduran vatandaşlar bir yandan gururu bir yandan da hüznü yaşadı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, 15 Temmuz'un üçüncü yıl dönümünde Türk Milleti'nin yine aynı ruhla meydanları doldurduğunu belirterek, “15 Temmuz 2016 gecesi ülkemiz kanlı bir darbe girişimiyle karşı karşıya kalmıştır. Ancak, hamdolsun ki Milletimizin imanı ve büyük cesaretiyle bir kez daha şer odaklarına dur denilmiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla vatandaşlarımız meydanları, havalimanlarını doldurmuş ve kararlılığıyla ertesi gün bizi yeniden aydınlığa taşımıştır. Bugün de 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin üçüncü yıl dönümünde yine görüyoruz ki milletimiz aynı ruhla meydanları doldurmuş durumda. Ellerinde bayraklarla dosta güven düşmana korku salmakta. Bu milletin bir ferdi olmaktan ne kadar gurur duysak azdır. Bu düşüncelerle, başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum.” dedi.
 

SON Haberler

  • BARÜ, Türkiye-Özbekistan bilim diplomasisi ağının geliştirilmesine katkı sunuyor

  • BARÜ’de tüm renkleriyle “Nevruz Bayramı” kutlandı

  • BARÜ, üniversite tercihi yapacak öğrencilere destek oluyor

  • BARÜ ailesi bayramlaşma töreninde buluştu

  • Rektör Uzun’dan Ramazan Bayramı mesajı

  • BARÜ’lü milli sporcular gözünü 2024 Paris Olimpiyatlarına dikti

  • Rektör Uzun, basın mensuplarıyla iftarda bir araya geldi

  • BARÜ, BİRUS Projesiyle geleceği hedefliyor

  • BİRUS Proje ekibi, izleme takımıyla bir araya geldi

  • BARÜ’lü öğrenciler Ramazan ayı boyunca iftar sofrasında buluştu