15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Yayın Tarihi : 15/07/2024
Bartın’da ‘15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’ dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde şehitlerimiz dualarla anıldı.

Bartın’da “15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında şehitlikte anma programı düzenlendi. Şehitlerimizin kabirlerine karanfillerin bırakıldığı programda, okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından dualar edildi.

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8’inci yılı dolayısıyla Hükümet Caddesi üzerinde “Milletin Zaferi Fotoğraf Sergisi”nin açılışı da yapıldı. Darbe girişimine karşı demokrasi ve vatan uğruna verilen mücadelenin yansıtıldığı fotoğrafların yer aldığı sergiye gün boyu vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen programlara Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ile birlikte üniversitenin akademik ve idari insan kaynağı ile öğrencileri de katıldı.

Rektör Uzun, 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi vatanın ve milletin bekası uğruna şehadete eren kahramanlarımızı saygıyla anarak “Milletimizin inançla mücadele ederek destan yazdığı 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8’inci yıl dönümünde yine aynı ruhla sokaklarda ve meydanlardayız. Bu kararlılığımızla istiklal ve istikbal mücadelemiz sürecek, bu ülkenin her bir neferiyle daha güçlü Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle tarihe ismini altın harflerle yazdıran demokrasi kahramanı şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimizden ebediyete irtihal edenlere Allah’tan mağfiret, hayatta olanlara sağlık ve afiyetler temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haber: Öğr. Gör. Dr. Mehmet Ceylan

BARÜ İletişim Koordinatörlüğü