Modern Ortadoğu Tarihi Uluslar ve Ulusçuluk Eğitim Programı

Yayın Tarihi : 09/11/2020

Kazanımlar:

Eğitimin amacı 19. yüzyıldan başlayarak modern Ortadoğu’nun siyasi coğrafyasının ortaya çıkışını, bu bölgede imparatorlukların dağılmasını, kapitalizmin yükselişini, düşünce akımlarını, toplumsal hareketleri, siyasi, toplumsal ve ekonomik hayatın gelişmelerini analitik bir biçimde incelemektir.

Kimler İçin:

Lisans Sosyal ve Beşeri Bilimler Öğrencileri

Online kayıt için tıklayınız.

Program İçeriği :

İçeriği;

-Modern Ortadoğu tarihinde ulus-devletlerin oluşumunu Lübnan, Yemen, Suudi Arabistan, Türkiye, İran, Mısır, İsrail, Ürdün, Filistin, Suriye, Irak, Tunus, Libya, Cezayir, Fas gibi örnekler üzerinden incelemek üzere başlangıç notlarının tutulması, 19. yüzyıldan 20.yüzyılın başlarına kadar Ortadoğu siyasi coğrafyası

-Modern Ortadoğu’nun siyasi haritasının ortaya çıkışına etki eden dinamiklerin incelenmesi

-Ortadoğu’ya yönelik indirgemeci/özcü yaklaşımların ötesine geçerek Ortadoğu tarihini etüt etmek

Son Başvuru Kayıt Tarihi:

20/11/2020 Cuma Günü 13.00’a kadar

Başvurular çevrimiçi/online alınacaktır.

Program Süresi:

8 saat

Program Zamanı:

21.11.2020 Cumartesi  günü başlayacaktır.

21-22-23-24 Kasım 2020 tarihinde 14.00-16.00 saatleri arasında 4 gün olarak planlanmıştır.

Program Şekli:

Canlı Uzaktan Eğitim (Online)

Kontenjan:

50 Kişi ile sınırlıdır.

Ücret

Katılım Ücreti 120,00 TL dir.

İndirim oranları

• Bartın Üniversitesi Öğrencilerine %50 indirim,
  • Bartın Üniversitesi dışındaki öğrencilere %25 indirim,
  • Engelliler, %50 indirim,
  • 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamındaki kişilere %25 indirim”
  • Dul ve Yetimlere %50
  • Şehit ve malül gazi çocukları ile gazilere ücretsiz

İndirim uygulanan katılımcı sadece bir indirim maddesinden yararlanabilir.

Belge:

Program sonunda katılımcılara E-KATILIM BELGESİ verilecektir.

Katılımcılar dilerse basılı belge talebinde bulunabilecek olup, belgeler katılımcıların adreslerine gönderilecektir.

Eğitmen:

Öğr. Gör. Dr. Murat YÜMLÜ

(İstanbul, 1982) İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünden 2004 yılında mezun oldu. 2009 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi bölümünde “Türkiye’de Alevi Siyaseti Örneği: Türkiye Birlik Partisi (1966-1981)” başlıklı yüksek lisans tezini; 2016 yılında “İran’da Siyasal Muhalefetin Yeniden Oluşumu: 1926-1946” başlıklı teziyle Ortadoğu Teknik Üniversitesi Tarih bölümünde doktora çalışmalarını tamamladı. Doktorada tez çalışmaları sırasında bir dönem ABD’de Texas Üniversitesi Ortadoğu Çalışmaları merkezinde misafir araştırmacı olarak bulundu. (2013) Temel ilgi ve çalışma alanları arasında modern Türkiye’nin ekonomik, siyasi ve kültürel tarihi, modern İran tarihi ve modern Ortadoğu’da siyasal muhalefet hareketleri, karşılaştırmalı milliyetçilik (ulusçuluk) kuramları ve tarih metodolojisi yer almaktadır. Yümlü, uluslararası ve ulusal bilimsel etkinliklerde sunduğu bildirilerin, çeşitli dergilerde yayımlanan akademik makalelerinin yanı sıra 2014 yılından bu yana Bartın Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi bölümünde çalışmalarını sürdürmektedir.

Programa Giriş ve Kullanıcı Bilgileri:

Kayıt yaptıran tüm katılımcılar için Kullanıcı Adı ve Şifre Bilgilendirmesi;Sisteme giriş için Kullanıcı adı ve Şifre bilgileri eğitim öncesinde kayıt sırasında vermiş olduğunuz eposta adresine gönderilecektir.

Bilgi için;

Durdane AKKAŞ

Telefon: 0378 223 5078

E-posta: dakkas@bartin.edu.tr

Web: bunsem.bartin.edu.tr

Banka Hesap Numaramız;

T.C. Ziraat Bankası Bartın Şubesi

Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü

IBAN NO: TR05 0001 0000 5253 7534 0750 01

Online kayıt için tıklayınız.

Etkinlik Yeri
: Online