Yabanci Dil Muhafiyet Sinavi Duyurusu

Yayın Tarihi : 09/09/2015

2015-2016 egitim ögretim yili Yabanci Dil I-II Muafiyet Sinavi 14 Eylül Pazartesi günü saat 10.00’da ögrencilerin kendi Fakülte ve Yüksekokullarinda yönetimce belirlenen siniflarda yapilacaktir.

1-  Sinav 80 çoktan seçmeli (test) sorudan olusmakta ve iki saat sürmektedir. Sinavin birinci bölümünde Yabanci Dil I, ikinci bölümünde Yabanci Dil II derslerine ait sorular bulunmaktadir.

2-  Bu sinava Yabanci Dil I ve Yabanci Dil II derslerini almak istemeyen ögrenciler girebilirler.

3-  Ögrenciler için bu sinava girmek zorunlu degildir.

4-  Sinava girmek istemeyen ögrenciler bu dersleri dönem içerisinde alacak ve sinavlarina gireceklerdir.

5- Sinav yil sonunda ulasilacak seviyeyi esas aldigi için seviyesi genellikle ögrencilerimizin beklediginden yüksek olmaktadir. Bu nedenle, belirli bir Ingilizce birikimi (pre-intermediate: alt orta) olmayan ögrencilerimizin bu sinava girmesi tavsiye edilmemektedir. Ancak tercih yine de ögrencilerimizindir.

6- Sinavda bagil degerlendirme yapilacaktir. Bu sinavdan alinan puanlar dönem sonu ortalamasi olarak ögrencilerin not hanelerine girilecektir.

7-  Sinava girecegini önceden bildirmeyen ögrencilerimiz sinava alinmayacaklardir.

Ilgilenen ögrencilerimize önemle duyurulur.

Bartin Üniversitesi

Yabanci Diller Bölüm Baskanligi