Üniversitemizde “Parami Yönetebiliyorum” Konferansi

Yayın Tarihi : 28/03/2016

Üniversitemizdeki “Parami Yönetebiliyorum” adli konferansta, finansal okuryazarlik konusunda bilgiler verildi.

Üniversitemiz Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi (IIBF) ile Iktisadi Düsünce Kulübü tarafindan “Parami Yönetebiliyorum” adli bir konferans gerçeklestirildi. Etkinligin açilis konusmasini yapan Iktisadi Düsünce Kulübü Baskani Mehmet Karaca, gerçeklestirdikleri etkinlikleri ögrencilerin ilgi alanlarina uygun olarak seçtiklerini ve gelisimlerine katki saglayacak faaliyetler düzenlemeye çalistiklarini söyledi. Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü ve Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Iktisat Bölüm Baskani Yrd. Doç. Dr. M. Said Ceyhan ise iktisadi düsünmenin öneminden bahsederek “Hayat bir faaliyet ve harekettir. Faaliyet ve hareketin olmadigi yerde, hayat durma noktasina gelir. Sevk ve motivasyon ise hareket ve faaliyetin atesleyicisidir. Durmadan, dinlenmeden güzel ve faydali faaliyetlerde bulunmamiz gerekiyor. Iste bundan dolayi evrenin en degerli insani tarafindan bizlere iki günü esit olanin zararda oldugu ikazi yapilmistir. Hayatimizi bu noktada sekillendirmemiz gerekmektedir.” dedi.

Ardindan geçilen konferansta Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Iktisat Bölümü 3. sinif ögrencisi Hikmet Gönültas, finansal okuryazarlik, birikimler, borçlar, para yönetimi, finansal hedefler konularinda sunumunu yapti.

Etkinlik, karsilikli soru cevaplarin alinmasinin ardindan son buldu.