Üniversitemizde ‘Hafiza Teknikleri’ Konferansi

Yayın Tarihi : 27/12/2016

Üniversitemiz Islami Ilimler Fakültesi tarafindan düzenlenen hafiza teknikleri seminerinde ögrencilere hizli okuma ve kelime kavrama noktasinda teknikler anlatildi.

Üniversitemiz Islami Ilimler Fakültesi tarafindan “Hafiza Teknikleriyle Yabanci Dillerdeki ve Çesitli Bilim Dallarindaki Kelime ve Konulari Ezberleme/Kavrama Anlayarak Hizli Okuma Yöntemleri” konusunda bir seminer gerçeklestirildi. Seminerin açilisinda konusan Bartin Üniversitesi Rektör Yardimcisi, Islami Ilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Azize Toper Kaygin, ögrenme tekniklerinin iyi bilinmesiyle ve hizli okuma teknikleriyle basarinin artacagini vurgulayarak, “Bazen çok küçük bir bilgi hayatimizi zenginlestirebilir. Küçük diye önemsemeyebilecegiz o sey, hayatimizi kolaylastirir ve bizi gelecege tasir.” dedi.

Islami Ilimler Fakültesi Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdulmecit Karaaslan ise, insan beyninde farkli bölgeler oldugu ve bu bölgelerin farkli özelliklerle çalistigini söyledi.

Ardindan geçilen seminerde, hafizada tutma ve saklama teknikleri uzmani Sinan Yilmaz sunumunu yapti. Yilmaz, hafizanin genel çalisma prensibi ve bilginin kavranmasi konularinda teknik bilgiler verdi.

Etkinlik, karsilikli soru cevaplarla son buldu.