Üniversitemiz Mühendislik Fakültesinde Çift Diploma Avantaji

Yayın Tarihi : 02/11/2015

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi ile Almanya Schmalkalden Üniversitesi arasinda yapilan anlasmayla Makine Mühendisligi Bölümü ögrencileri hem Türkiye’de hem yurt disinda okuma olanagi kazandi.

Bartin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisligi Bölümü ile Almanya Schmalkalden Üniversitesi Makine Mühendisligi Bölümü arasinda isbirligi protokolü imzalandi. Yapilan anlasma geregi Makine Mühendisligi Bölümü ögrencileri Almanya’da iki yariyil ögrenim aldiktan sonra çift diploma alabilecekler. Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Fikret Kocabas yapilan anlasmayla ögrencilerinin hem Türkiye’de hem de yurt disinda egitim alabileceklerini söyledi. Kocabas, çift diploma alan ögrencilerin uluslararasi olanaklardan yararlanma firsatina eristiklerini de belirterek, “Yeni bir fakülte olmamiza ragmen Avrupa’dan bir ülke ile yaptigimiz bu anlasmanin üniversitemiz adina çok önemli oldugunu düsünüyorum. Bu anlasma çerçevesinde ögrencilerimiz Schmalkalden Üniversitesi diplomasina sahip olacak, Almanya’dan gelecek ögrenciler de Bartin Üniversitesi diplomasini alacaklar. Yapilan bu anlasmalarla üniversitemizin uluslararasi taninirligi da artmaktadir. Desteklerinden dolayi Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan’a ve bölüm baskanimiz Doç. Dr. Halil Çaliskan’a tesekkür ediyorum.” dedi.
Makine Mühendisligi Bölümü Baskani Doç. Dr. Halil Çaliskan ise çift diploma hakkinda bilgiler vererek “Her yil, ilk 4 yariyilini üniversitemizde basari ile tamamlayan 25 ögrenci, yabanci dil bilgisi ve lisans ortalamasina göre yurt disina gönderilecek.” diye konustu.