Üniversitemiz Liselerden Misafirlerini Agirladi

Yayın Tarihi : 11/12/2015

Bartin’in farkli bölgelerinden gelen liselerin son sinif ögrencileri Bartin Üniversitesinin Agdaci ve Kutlubey Kampüsünü gezerek, bölümler hakkinda bilgiler aldi.

Bartin Anadolu Imam Hatip Lisesi, Nene Hatun Anadolu Imam Hatip Lisesi, Bartin Lisesi ve Hasan Sabri Çavusoglu Fen Lisesi son sinif ögrencileri, üniversite sinavlari öncesi Bartin Üniversitesini gezdiler. Islami Ilimler Fakültesi tarafindan organize edilen etkinlikte, ögrencilere ilk olarak üniversitenin konferans salonunda üniversitenin genel yapisi ve fakülteler ile yüksekokullar hakkinda bilgi verildi. Ardindan ögrenciler Agdaci Kampüsünde yer alan Edebiyat Fakültesi, Egitim Fakültesi, Fen Fakültesi, Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi, Islami Ilimler Fakültesi, Orman Fakültesi ve Beden Egitimi Spor Yüksekokuluna geçtiler. Burada ögrenciler derslikleri gezerek, laboratuvarlarda yapilan çalismalari yerinde gördüler. Gerçeklestirilen derslerden birine konuk olan liseli ögrenciler böylece üniversitede ilk derslerine de girmis oldu.
Daha sonra ögrenciler, Bartin Üniversitesinin Kutlubey Kampüsüne geçerek Mühendislik Fakültesi dersliklerini gördüler. Ögrencilere burada da akademik personeller tarafindan ögrenim stratejileri hakkinda bilgi verildi.
Güzel havayi da firsat bilen ögrenciler Bartin Üniversitesi kampüsünde fotograflar çektirdi.