Üniversitemiz Karikatürde Ikincilik Ödülü Aldi

Yayın Tarihi : 24/05/2016

Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu (MYO) Ögretim Görevlisi Murat Sari Türkiye’deki organize sanayi bölgeleri içerisinde ilk kez düzenlenen ‘Üreten Sanayi’ konulu 1. Ulusal Antalya Organize Sanayi Bölgesi Karikatür Yarismasi’nda ikinci oldu.

Türkiye’nin çesitli illerinden yogun katilimin yasandigi yarismada, toplam 206 eser yaristi. Yarisma jürisi tarafindan titiz bir çalisma sonucu ödül almaya layik görülen eserler ve karikatürler için özel bir sergi olusturuldu.

Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu (MYO) Ögretim Görevlisi Murat Sari yarismada “sanayilesme ve doga” konulu eseriyle ikinci oldu.

Karikatürün, herhangi bir konuyu ele alarak komik veya igneleyici olmasi için abartan ve çarpitan resim türü oldugunu ifade eden Sari, “Antalya’da düzenlenen yarismaya birbirinden güzel eserler katildi. Benim çizdigim karikatürün 206 eserin içeresinden ikinci seçilmesi beni çok mutlu etti. Yaptigim karikatürle sanayilesmenin doga ile iliskisine dikkat çekmeye çalistim. Bundan sonraki süreçlerde de karikatür çizmeye devam edecegim.” dedi.