Üniversitemiz “Genç Ilahiyat” Programina Ev Sahipligi Yapti

Yayın Tarihi : 27/12/2016

Üniversitemizin ev sahipliginde gerçeklestirilen ve TRT Diyanet kanalinda yayimlanan “Genç Ilahiyat” programinda Türk Islam devletlerindeki medrese gelenegi konusuldu.

TRT Diyanet kanalinda canli olarak yayimlanan ve her bölümü farkli bir üniversitede çekilen “Genç Ilahiyat” programi Bartin Üniversitesine yeniden konuk oldu. Üniversitemiz Islami Ilimler Fakültesi tarafindan düzenlenen program Bartin Kültür Merkezinde yogun bir katilimla gerçeklestirildi. Sunuculugunu Mustafa Cihat’in yaptigi programda Yildirim Beyazit Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Zeki Salih Zengin, Türk Islam devletlerindeki medrese gelenegi konusunda konustu. Zengin, “Medrese, Müslüman ülkelerde orta ve yüksekögretimin yapildigi egitim kurumlarinin genel adidir. Medreseler döneminde Türk Islam toplumlarinda egitim ve ögrenimde isleyis ve gelismeler sistemin ne kadar basarili oldugunu göstermektedir.” dedi.

Yaklasik bir saat süren programda Zengin, ögrencilerden gelen sorulari da cevaplandirdi. Programin sonunda Mustafa Cihat, yeni albümünde yer alan parçalari seslendirdi. Gençlerin büyük bir coskuyla eslik ettigi konserde Cihat, bazi ögrencilere albümünden de hediye etti.