Üniversitemiz 4’üncü Kariyer Günlerine Ev Sahipligi Yapti

Yayın Tarihi : 09/12/2016

Üniversitemizin ev sahipliginde bu yil dördüncüsü düzenlenen “Kariyer ve Istihdam Günleri”nde Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in ‘Dolar bozdurma’ çagrisi hatirlatilarak, Kobilerin yatirimlarina devam etmesi gerektigi belirtildi.

Üniversitemizin ev sahipliginde Türkiye Is Kurumu (ISKUR) Il Müdürlügü tarafindan gerçeklestirilen “4. Kariyer ve Istihdam Günleri” basladi. Iki gün sürecek etkinligin açilis konusmasini yapan Bartin Belediye Baskani Cemal Akin, son günlerde döviz üzerinde yasanan olaylari hatirlatarak, dis güçlerin Türkiye’nin ekonomik olarak büyümesini istemediklerini söyledi. Baskan Akin, “Su anda Avrupa ve Amerika 4’üncü sanayi devrimine geçiyor. Insan gücünün azaldigi, robotlasmanin fazlalastigi zamana geliyoruz. Türkiye de buna hazirlaniyor ve buna hazirlandigi için zaten üzerine geliyorlar, ekonomik anlamda büyütmek istemiyorlar. Gençlerimizin is hayatina atilmak isteyen kardeslerimizin kendini gelistirmesi ve çok çalismasi gerekiyor.” dedi.

“Kobilerimiz Yatirimlarina Devam Etmeli”

KOSGEB Il Müdürü Abdurrahman Usta ise 15 Temmuz günü yapilamayanin simdi döviz üzerinden yapilmak istendigini kaydederek, “Ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. 15 Temmuz hain kalkismasindan sonra milletin canina kast ederek basaramayanlarin, bugün malina kast ederek basarmaya çalisiyorlar. Ekonomik enstrümanlarla dövizle, Euro ve Dolar ile oynayarak ekonomik anlamda sikintiya sokmak için girilen bu girisimlerin millet olarak farkindayiz. Bunun en iyi cevabini girisimlerimizle cevap verecegiz. Ben buradan girisimcilerimize Kobilerimize sesleniyorum, girisimlerinizi yatirimlarini ertelemeyin.” diye konustu.

Yapilan etkinligin önemine vurgu yapan ISKUR Müdürü Ramazan Erdim ise, “Ülkemizin en büyük sorunlarindan biri olan issizliktir. Bu sorunla ilgili devletimizin çesitli kurumlari çalismalar yürütüyor. Bugünkü etkinligimizde bu noktada yapilmis, gençlerimizle sektörden temsilcilerin biraraya getirildigi bir program oldu.” seklinde konustu.

Etkinlikte, ISKUR ile isbirligi yaparak istihdama katki saglayan sirket temsilcilerine tesekkür belgeleri ve KOSGEB tarafindan gerçeklestirilen girisimcilik egitimlerine katilanlara ise sertifikalari verildi. Kariyer Günlerine, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, il yöneticileri, akademisyenler ve ögrenciler katildi.