Uluslararasi Ögrenciler Bilgilendirildi

Yayın Tarihi : 31/12/2015

Bartin Üniversitesinde yurt disindan gelerek ögrenim gören ögrenciler, Bartin Il Göç Idaresi tarafindan gerçeklestirilen toplantiyla bilgilendirildi.

Bartin Il Göç Idaresi tarafindan, Bartin Üniversitesinde ögrenim gören uluslararasi ögrencilere yönelik bir bilgilendirme toplantisi yapildi. Toplantida, yeni göç sistemi, ögrenim olanaklari, elektronik ikamet modülünün uygulanmasi, ögrenci ikamet izninin sosyal güvenlik baglantilari hakkinda bilgiler verildi. Ayrica uluslararasi ögrencilerin Türkiye’deki ögrenim süreleri boyunca saglik sisteminden nasil yararlanacagi konusunda da bilgiler aktarildi. Alaninda uzman kisilerin konustugu etkinlikte, Türkiye’nin dogu ile batiyi birlestiren bir köprü oldugu ve artan ekonomik gücü ile sahip oldugu siyasi istikrari ifade edildi. Türkiye’nin jeopolitik konumu nedeniyle ayni zamanda bir hedef haline geldiginin de vurgulandigi toplantida, göç konusunda daha etkin planlamalar ve uygulamalar yapmak için yeni düzenlemelerin getirildigi kaydedildi.

Toplanti karsilikli soru cevaplarin ardindan son buldu.