“Sizofreni ve Stigma” Konferansi gerçeklestirildi.

Yayın Tarihi : 30/11/2016

“Sizofreni ve Stigma” Konferansi gerçeklestirildi.

Bartin Üniversitesi, Bartin Il Halk Sagligi Müdürlügü ve Bartin Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sagligi Merkezi tarafindan “Sizofreni ve Stigma” adli bir konferans düzenlendi. Üniversitemiz konferans salonunda gerçeklestirilen etkinlikte konusan Egitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danismanlik Bölümü Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sinem Tarhan, sizofreni konusunda herkesin bilgi sahibi olmasi gerektigini vurguladi. Tarhan, gerçeklestirilen konferans ile ögrenciler üzerinde farkindalik yaratma amacinda olduklarini da kaydederek “Sizofreni, düsünce, duygu ve davranislarda önemli bozulmalarin ortaya çikmasi gibi belirtiler gösteren bir ruh hastaligidir. Her an çevremizdeki insanlarda rastlayabilecegimiz bir durum. Konu ile ilgili bilgi sahibi olursak, çevremizde hastaliga yakalanan insanlara yardimci olabiliriz.” dedi.

Bartin Devlet Hastanesi Toplum ve Ruh Sagligi Merkezinden Uzm. Dr. Didem Ekmen ise, Sizofreni ve Stigma hakkinda bilgiler vererek,  Sizofreni ile ilgili olmazsa olmaz tedavi ilaçtir. Ilaç ve rehabilitasyon ile aile ve toplum destegiyle birlikte bu hastalik kontrol altinda tutulabilir.” diye konustu.

Konferansta; Bartin Devlet Hastanesi Toplum ve Ruh Sagligi Merkezinden Uzm. Dr. Emel Koyuncu Kütük, Uzm. Dr. Merve Cingi Yirün, Psikolog Pinar Akyildiz Yigit ve Arif Gökçen de Sizofreni ve Stigma hakkinda bilgiler verdi.

Yrd. Doç. Dr. Sinem TARHAN

Uzm. Dr. Didem EKMEN