Rektör Uzun ziyaretlere basladi

Yayın Tarihi : 28/04/2017

Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun göreve baslamasinin ardindan ilk ziyaretlerini gerçeklestirdi.

Bartin Üniversitesi’nin yeni Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun göreve baslamasinin ardindan il yöneticilerini ziyaret ediyor. Rektör Uzun bu kapsamda ilk ziyaretini Bartin Valisi Nusret Dirim’e gerçeklestirdi. Rektör Uzun’a yeni görevinin hayirli olmasini dileyen Vali Dirim “Bartin’in 1991 yilinda il olduktan sonra yasadigi en önemli gelismelerden biri üniversitenin kurulmasidir. Sehrin sosyal, kültürel ve ekonomik gelisiminde önemli bir rol oynayan üniversitemizle Valilik olarak sürekli isbirligi içinde olacagimizi belirtmek istiyorum.” dedi.

“Üniversite, sehrimiz için çok önemli”

Rektör Uzun Bartin Belediye Baskani Cemal Akin’i da ziyaret etti. Burada üniversitenin, sehrin sosyo-ekonomik gelisimine sagladigi katkinin önemine vurgu yapan Baskan Akin, “Bartin Üniversitesi sehrimiz için çok önemli bir konumdadir. Kalkinma hizinin artirilmasi için is birliginin de saglikli bir sekilde gerçeklestirilmesi gerekiyor. Bu anlamda üzerimize düsen sorumlulugu bundan sonra da yerine getirecegiz. Üniversitemizin Rektörü Uzun’a yeni görevinde basarilar diliyorum.” dedi.

“Üniversite, ilimize güç katacak ve kalkinmayi hizlandiracak”

Üniversite olarak Bartin’dan baslayip tüm ülkeye hizmet edeceklerini kaydeden Rektör Uzun ise “2008 yilinda kurulan üniversitemiz bugüne kadar birçok basari elde etmis, bugünlere gelmistir. Bizler de yüklendigimiz bu sorumluluk ile yeni nesil üniversite anlayisini yerlestirerek Bartin ve çevresi basta olmak üzere ülkemizin gelisimine katki saglamak için gayret gösterecegiz. Üniversitemizde çesitlilik ve özgünlük ilkelerini gözeterek kalite kültürünü yerlestirecegiz. Bunu yaparken ögrencilerimiz ve personelimizle isbirligi içinde olmanin yaninda sehrimizle de etkilesim içerisinde olacagiz.” seklinde konustu.

Ziyaretler kapsaminda Rektör Uzun, Garnizon Komutani Deniz Piyade Albay Vedat Selvitop, Cumhuriyet Bassavcisi Ibrahim Bozkurt, Adalet Komisyonu Baskani Sait Özdemir ile de bir araya geldi.