Projeleriyle Çevre Sorununa Çözüm Aradilar

Yayın Tarihi : 13/06/2016

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisligi Bölümü, bu yil ikincisini gerçeklestirdigi “Proje Etkinligi” ile her geçen gün daha da artan çevre sorunlarina çözüm aradi.

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisligi Bölümü tarafindan “Proje Etkinligi” gerçeklestirildi. Kutlubey Kampüsünde düzenlenen etkinlikte 18 proje posteri ve 3 maket sergilendi. Çevre Mühendisligi Bölümü son sinif ögrencilerinin hazirladigi serginin açilisinda konusan Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Fikret Kocabas, “Dünyada sürekli yasanan gelismelerin etkisiyle kaynaklar tükenmekte ve bu tüketimle çevre sorunlari da artmaktadir. Yapilan etkinlikle, yükselen tüketime bagli olarak gittikçe artan oranda karsimiza çikan atik sorununa çözüm önerilerini içeren projeler sergilendi. Ögrencilerimiz yaptiklari çalismalarla önemli bir tecrübe kazanmis oldular.” dedi.

Çevre Mühendisligi Bölüm Baskani Doç. Dr. Handan Ucun Özel ise kentlesme ve nüfus artisiyla birlikte çevre sorunlarinin arttigini kaydederek, çevre mühendislerinin bu sorunlara çözüm üretecek kisiler oldugunu söyledi. Özel, “Çevre Mühendisligi Bölümü ögrencilerimiz mezun olmadan önce açtiklari sergiyle gelecekte neler yapabileceklerini gösterdi. Aylarca emek vererek hazirlanan proje sergisinde çevre kirliligine neden olan farkli atiklarin geri dönüsümü ele alindi. Böylece ögrencilerimiz alanlariyla ilgili hassasiyetleri ortaya koyarak, çevre sorunlarina dikkat çekmek istedi.” diye konustu.

Etkinlik, katilimcilarin sergi alanini gezmesinin ardindan, ögrencilere tesekkür belgelerinin verilmesi ile son buldu.