“Ögretim Elemani Ögrenci Birlikteligini Önemsiyoruz”

Yayın Tarihi : 18/12/2015

Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan “Ögrenci Söylesileri”nde yaptigi konusmada, üniversite olarak ögretim elemani ögrenci birlikteligine önem verdiklerini söyledi.

Bartin Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesinin (IIBF) baslattigi “Ögrenci Söylesileri”nin sonuncusu Yönetim Bilisim Sistemleri Bölümü ögrencilerinin katilimiyla gerçeklestirildi. Etkinligin açilis konusmasini yapan Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, ögrencilerin ögretim elemanlariyla yakin iletisim içinde olmasinin önemine vurgu yaparak “Biz ögrencilerimizle derste, ders disinda, konferans salonlarinda, sempozyumlarda, toplantilarda her an yakin olabilmeliyiz. Bu yakinlik ölçüsünde onlarin ögrenme potansiyellerini gelistirme imkânlarimiz artar. Ögrencilerimizin de hocalarindan daha fazla yararlanma imkâni ortaya çikar. Bu sistem, çagdas egitim ve ögretim ögrenme noktasinda hocanin ve ögrencinin birlikteligini esas alan bir sistemdir. Bu iki birim birbirinden uzaklastikça ögrenme alani o kadar azalir.” dedi.

Bartin Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ramazan Kaplan

“Hedefimiz Uluslararasilasmak”

Daha sonra konusan IIBF Dekani Prof. Dr. Said Kingir ise fakülte olarak hedeflerinden bahsederek “Erasmus degisim programlarindan yararlanan ögretim elemani ve ögrenci sayisini artirmak hedefindeyiz. Özellikle uluslararasilasma baglaminda bu konuyu çok önemli görüyoruz. Uluslararasi kongre, sempozyum, konferans gibi etkinlikleri önümüzdeki dönemlerde artiracagiz. Ezberci olmayan, sorgulayan, arastiran, analiz ve sentez yapan ögrenciler mezun etmeye yönelik çalismalar yapmak en temel hedeflerimiz arasindadir.” seklinde konustu.
Yönetim Bilisim Sistemleri Anabilim Dali Baskani Doç. Dr. Ömer Faruk Ünal da bölüm hakkinda bilgiler vererek “Yönetim Bilisim Sistemleri Bölümü disiplinler arasi bir bölümdür. Bölümümüzün bilisim, organizasyon ve yönetim olmak üzere üç asamali bir yapisi vardir. Ögrencilerimiz bu alanlarda egitim görerek, bilgiye farkli bakis açilarindan bakmaktadirlar.” ifadelerini kullandi.
Etkinlik, Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi ögrencileri Umutcan Güre ve Gökçe Basdemir tarafindan gerçeklestirilen müzik dinletisinin ardindan yapilan soru cevap bölümüyle son buldu.