Milli Sairimiz Mehmet Âkif Ersoy Anildi

Yayın Tarihi : 14/03/2017

Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi tarafindan Istiklal Marsinin kabulünün yil dönümü nedeniyle ‘Mücadeleci Bir Müteffekkir Mehmet Âkif Ersoy’ adli bir panel gerçeklestirildi.

Millî Sair Mehmet Akif Ersoy’un anildigi etkinligin açilisinda konusan Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Hollanda ile yasanan diplomatik krize degindi.  Türkiye’nin güçlenmesini istemeyen ülkelerin oldugunu vurgulayan Rektör Kaplan, “Bugün Milli Sairimizin konusuldugu bu toplantida gençlerimizin uyanik olmasi gerektigini bir kez daha vurgulamak istiyorum. Hollanda’nin hukuka sigmayan bu hareketlerini görerek, uyanik olunmasi gerektigini vurgulamak istiyorum. Düsmana hatta dost görünümlü düsmanlara karsi uyanik olunmasi gerektigini vurgulamak istiyorum.” dedi.

“Insanlik dersi vermeye kalkanlar, sinifta kaldi”

Rektör Kaplan, Hollanda'nin uygulamalarinin kabul edilemez oldugunu da kaydederek “Bize insanlik dersi vermeye çalisanlara karsi hakliligimiz ortadadir. Ancak bu hakliligimizi lafla yerine getiremeyiz, çok çalisarak herkese haddini bildirecegiz. Özellikle ögrencilerimiz, sizler uyuyacak yasta degilsiniz. Madem milletçe bir sinavdan geçiyoruz, silkilmeye çalisiyoruz, o zaman daha çok çalisacagiz. Bizim güçlenmemizden rahatsiz olanlara karsi gereken dersi vermek için daha iyi bir gelecek kuracagiz. Böyle yaparak, dostlugumuzun ne kadar kiymetliyse, düsmanliginin da o kadar siddetli oldugunu hukuk çerçevesinde herkese gösterecegiz.” diye konustu.

Mehmet Âkif farkli yönleriyle anlatildi

Oturum Baskanligini Edebiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. H. Ibrahim Delice’nin yaptigi panelde, Edebiyat Fakültesi Ögretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Gülay Karaman “Mehmet Âkif ve Gelecegin Insasi”, Yrd. Doç. Dr. Yenal Ünal “Milli Mücadele ve Mehmet Âkif Ersoy”, Yrd. Doç. Dr. Sevda Kaman “Mehmet Âkif Ersoy ve Dil Anlayisi” ile Islami Ilimler Fakültesi Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Altunmeral “Safahat Baglaminda Mehmet Âkif ve Hz. Muhammed” adli konusmalarini yaptilar.