Kültür ve Medeniyetimizde Mevlana Anlatildi

Yayın Tarihi : 02/01/2017

Üniversitemiz tarafindan “Kültür ve Medeniyetimizde Mevlana” konulu bir panel düzenlendi. Etkinlikte konusan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Mevlana’nin Türk kültüründeki önemine vurgu yaparak “Etkinligimizde konusmaci olarak katilan hocalarimiz 20 yillik Mevlana ile ilgili birikimlerini anlattilar. Ögrencilerimiz bugünkü panelimizde de diger etkinliklerimizde de çok degerli bilgilerden istifade ediyorlar. Neredeyse hiç bos kalmayan konferans salonumuzda ögrencilerimiz kendilerini gelistirme ve hayata yeni bir pencereden bakma firsati yakaliyorlar.” dedi.

Panelde, Kirikkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Karaismailoglu “Mevlana’nin Hayati, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih, Cografya Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Hicabi Kirlangiç “Mevlana’nin Edebi Kisiligi ve Siiri”, Eserleri ve Yolu” ve Kirikkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yakup Safak “Mevlana’nin Düsünce Dünyasi” adli konusmalarini yapti.

Etkinlik, karsilikli soru cevaplarin ardindan son buldu.