Islami Ilimler Fakültesi tarafindan Kizilelma Ortaokulunda kutlu dogum etkinligi düzenlendi

Yayın Tarihi : 13/04/2015

Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) dogumunun 1444.yili kutlama etkinlikleri Bartin Kizilelma Ortaokulu Konferans Salonunda yapildi. Sunuculugunu Fen Bilgisi Ögretmeni Sibel Sakarya’nin yaptigi program saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla ve Ibrahim Denizçakan’in Fetih sûresinden ayetler okumasi ve bu ayetlerin manalarini açiklamasi ile basladi. Programin açilis konusmasini Kizilelma Ortaokulu Müdürü Volkan Güngör yapti. Bartin Üniversitesi Islami Ilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Yakup Civelek, günün anlam ve önemine dair kisa bir konusma yapti. Kutlu Dogum Temali Siir Yazma Yarismasinda 1.olan 6.sinif ögrencisi Yasemin Yilmaz ve 2.olan 6.sinif ögrencisi Pakize Temirtas, siirlerini okudular. Okul korosunun okudugu ilahilerin ardindan sembolik pasta kesimi gerçeklestirildi. Bartin Üniversitesi Islami Ilimler Fakültesi Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erdogan Köycü “Hz. Peygamber (S.A.V)” ile “Birlikte Yasama Ahlâki ve Hukûku” konulu bir konferans verdi.

Milli Egitim Bakanliginin Çalisma Takvimine Kutlu Dogum Haftasi etkinliklerini de eklemesiyle ilk defa bu sene okullarda da Kutlu Dogum Etkinlikleri düzenlenmeye baslandi. Bartin Üniversitesi Islami Ilimler Fakültesi Dekanligi ile Kizilelma Ortaokulu Müdürlügünün birlikte düzenledigi bu etkinlige Bartin Üniversitesi Islami Ilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Yakup Civelek, Bartin Il Milli Egitim Müdürü Yasar Demir, Il Müftü Yardimcisi Ridvan Karatas, Bartin Il Özel Idaresi Genel Sekreter Yardimcisi Metin Çetin, Okul Müdürleri, çevre köylerde görev yapan Imam-Hatipler, ögrencilerimiz ve köy halki katildi